MY KTEO

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Ο Θ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον Γ.Γ. του ΕΟΤ στοχευμένη τουριστική προβολή της Εύβοιας στο πλαίσιο της καμπάνιας του 2023


Στην εκδήλωση στη Χαλκίδα, που συνδιοργάνωσαν ο ΕΟΤ και το Επιμελητήριο Ευβοίας, με στόχο την εκπόνηση ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού τουριστικής ανάπτυξης, συμμετείχε ο Θανάσης Ζεμπίλης.


Ο Βουλευτής Ευβοίας, στην τοποθέτησή του και αφού καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής:

……«Η Εύβοια είναι πράγματι ένας όμορφος, προικισμένος και χαρισματικός τόπος, που διαθέτει ωραίες παραλίες, φυσικές ομορφιές και πολιτιστικό απόθεμα. Ωστόσο, εξαιτίας κυρίως της γεωμορφίας της και της ασυνέχειας του χώρου, λόγω της νησιωτικότητας υστερεί σε υποδομές.

Βέβαια, θα ήταν παράβλεψη αν δεν αναγνωρίζαμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε εκρηκτική αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων σε ξενοδοχειακές υποδομές, λόγω κυρίως των κινήτρων που δίδονται από τον αναπτυξιακό νόμο. Επίσης, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και στη δρομολόγηση σημαντικών δημόσιων επενδύσεων. Δεν αναφέρομαι μόνο στα μεγάλα οδικά έργα, όπως το εμβληματικό έργο της Παράκαµψης Χαλκίδας-Ψαχνών, τα έργα λιμενικών υποδομών και τα υδατοδρόμια, αλλά και σε έργα με τουριστικό πρόσημο. Να αναφερθώ χαρακτηριστικά  στο φράγμα Σέττας- Μανικίων, που εντάξαμε στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης»  και το οποίο σε συνδυασμό με το γεώτοπο του ηφαιστείου του Οξυλίθου, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αναπτύξει πολλές δράσεις για την τόνωση του τουρισμού στην Εύβοια και ιδίως στη Βόρεια Εύβοια που δοκιμάστηκε από τις φωτιές το 2021. Το "Evia-pass" ήταν ένα σημαντικό κίνητρο που έδωσε μεγάλη ώθηση για την αύξηση της τουριστικής ροής και το οποίο θα πρέπει να συνεχιστεί και το 2023. Ωστόσο, ο τουριστικός κλάδος της περιοχής μας δεν αρκείται στον επιδοματικό τουρισμό, αλλά αγωνίζεται για να βελτιώσει και να καταστήσει ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Σε αυτό ,άλλωστε, στοχεύει και η σημερινή συνάντηση, ώστε να εκπονηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης. Στόχος του και όραμά του είναι να μετατρέψει την Εύβοια σε σημαντικό προορισμό. Και κάτι τέτοιο εκτός από συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων αξιώνει και στοχευμένη τουριστική προβολή.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα, στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 21/11/2021, μεταξύ του κ. Σταύρου Μπένου και του κ. Βασίλη Κικίλια, ο Υπουργός Τουρισμού είχε ανακοινώσει εξειδικευμένη τουριστική διαφήμιση για την Εύβοια προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Προφανώς, για αντικειμενικούς λόγους αυτό μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε. Ίσως, να ήταν και καλύτερα, γιατί το 2022 ξεσηκώθηκε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης για τον τόπο μας. Τώρα, όμως, στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του 2023, έχουμε ανάγκη να διατεθεί το ποσό αυτό για την τουριστική προβολή της Εύβοιας, ώστε να γνωρίσει ο κόσμος τις μοναδικές ομορφιές της και την απλόχερη φιλοξενία των ανθρώπων της».