MY KTEO

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ζεμπίλης: Στην Εύβοια τοποθετούνται 20 Αγροτικοί γιατροί


Εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι οριστικοί πίνακες για τους ιατρούς εργασίας υπαίθρου, των οποίων η θητεία θα διαρκέσει ένα έτος.

Συγκεκριμένα, στην Εύβοια τοποθετούνται στα Περιφερειακά Ιατρεία Μετοχίου (Διρφύων), Παραδεισίου, Μαρμαρίου, Οκτωνιάς και Λίμνης από 1 αγροτικός ιατρός και στα Περιφερειακά Ιατρεία Γουβών, Γαλατσάδων, Αγίου, και Αγίας Άννας από 2 αγροτικοί Ιατροί. Στο Κ.Υ.-Νοσοκομείο  Καρύστου 1, στο Κ.Υ. Ιστιαίας 4 και στο Κ.Υ. Μαντουδίου 2 αγροτικοί ιατροί.

Οι συγκεκριμένοι ιατροί θα αναλάβουν υπηρεσία το αμέσως επόμενο διάστημα, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες απομακρυσμένων χωριών, καθώς και των πλησιέστερων Κέντρων Υγείας και Γενικών Νοσοκομείων, αφού θα συμπληρώνουν και τις  εφημερίες τους.

Μέριμνα της Πολιτείας είναι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με κάθε δυνατό τρόπο, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να προσέρχονται στις δομές της με ταχύτητα αλλά και ασφάλεια δήλωσε ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης τονίζοντας ότι  η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, ως ελάχιστη ένδειξη της αναγνώρισης του αγαθού της δημόσιας υγείας ως υπέρτατου κοινωνικού αγαθού.