MY KTEO

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» με αυξήσεις τιμών έως 40% σε δεκάδες προϊόντα


Αυξήσεις και στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, νέο κύμα πλειστηριασμών και επίσπευση κατά ένα μήνα της αύξησης στον κατώτατο μισθό, προκειμένου να αξιοποιηθεί στις… κάλπες!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει την εικόνα ενός νέου success story, το 2023 κάνει «ποδαρικό» με αυξήσεις από 10-40% σε εκατοντάδες προϊόντα!

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν αποστείλει από τα τέλη του έτους στα σούπερ μάρκετ τους νέους τιμοκαταλόγων, που προβλέπουν αυξήσεις τιμών από τις αρχές του χρόνου σε εκατοντάδες προϊόντα!

Τιμές που ξεκινούν έως 10% σε προϊόντα όπως τα γιαούρτια και τα αναψυκτικά, έως 15% στα τυριά, έως 30% σε ζυμαρικά και έως 40% σε απορρυπαντικά!

Το 2023,όμως, θα ξεκινήσει και με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που υπολογίζονται από 25-30% όπως προϊδεάζουν τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι προμηθευτές! Όπως είχε πρόσφατα δημοσιεύσει το iEidiseis, καθημερινά δίδονται χίλιες εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης, ενώ σε περίπου 60.000 νοικοκυριά είναι κομμένο το ρεύμα!

Παράλληλα, αναμένεται και νέο κύμα πλειστηριασμών, πολύ περισσότερο που οι τράπεζες αγνόησαν τα «μπινελίκια» της κυβέρνησης και απέρριψαν ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών με τα κόκκινα δάνεια! Υπενθυμίζεται ότι το ένα στα τρία δάνεια που είχαν ρυθμιστεί το 2022 έχουν κοκκινίσει κ νέου!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδιώκει να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον οι αυξήσεις στις συντάξεις που δεν θα τις λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι, ενώ και εκείνοι που θα τις λάβουν στο ακέραιο θα δουν ότι είναι κάτω από τον επίσημο πληθωρισμό, ενώ επισπεύδει κατά ένα μήνα τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό ώστε αυτό να αξιοποιηθεί στην προεκλογική προπαγάνδα.


iEidiseis.gr