MY KTEO

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος από τα Γρεβενά – Θα δωρίσουν τα όργανά του


Ο 6χρονος από τα Γρεβενά που εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στην Πάτρα, θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός.

Δεν τα κατάφερε ο 6χρονος από τα Γρεβενά που εισήχθη σε νοσοκομείο της Πάτρας σε κρίσιμη κατάσταση καθώς, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (06/01), θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός και θα γίνει δωρεά οργάνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας tempo24.news, οι γονείς του, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Το παιδί έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Μάλιστα, κατά τη διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να το παραλάβει άλλο.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή. Παράλληλα, οι γιατροί προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής και έχουν σταλεί τα δείγματα στην Αθήνα.


iEidiseis.gr