MY KTEO

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Εκδήλωση της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ


Η οργάνωση περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωταγωνιστές . Στις «ανάσες» δύναμης και αισιοδοξίας του λαού και της νέας γενιάς». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 19:00, στο δημοτικό θέατρο Παπαδημητρίου (Σιώκου 1 Χαλκίδα). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Καλούμε τις νέες και τους νέους της περιοχής μας, που συμπορευτήκαμε το προηγούμενο διάστημα στους μαθητικούς, τους φοιτητικούς και τους αγώνες των εργαζόμενων, κάθε νέο και νέα που προβληματίζεται μπροστά στην κατάσταση που βιώνουμε στις σπουδές, τη δουλειά, τη ζωή μας, να παραβρεθούν στην εκδήλωση μας, να συζητήσουν με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ :

·         Γιατί ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τον αγώνα μας και με το ΚΚΕ! Έτσι κάναμε νόμους κουρελόχαρτα όπως το νόμο για την είσοδο της Πανεπιστημιακής αστυνομίας, έτσι κατοχυρώσαμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας όπως στην COSCO, έτσι εμποδίσαμε απολύσεις όπως κάνουν οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ για πάνω από 4 χρόνια!

·         Για να συζητήσουμε τι πραγματικά διακυβεύεται μπροστά στις εκλογές: Το αν θα είναι ισχυρός ο λαός ή οι κυβερνήσεις . Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούν οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες να δείξουν τη δύναμη τους και να κάψουν τα αντιλαϊκά σενάρια των  ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ.

·         Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόταση που δίνει απάντηση στις ανάγκες και τις αγωνίες για κάθε νέο και νέα που λέει ότι «θέλω να το ψάξω» μπροστά στις εκλογές. Το ΚΚΕ λέει ένα μεγάλο, τεκμηριωμένο ΝΑΙ στην κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης , στη μείωση των τιμών του ρεύματος, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής μας όπως για παράδειγμα θα μπορούσε να γίνει πράξη με την αξιοποίηση της ΛΑΡΚΟ, στην προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας. Προτάσεις που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ λένε συνέχεια ΟΧΙ και έχουν απορρίψει μέσα στη Βουλή.

·         Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα, είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για μια για κοινωνία που λειτουργεί με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων ,των καπιταλιστών.

Το καλό σενάριο για τη νεολαία γράφεται με δυνατό ΚΚΕ! Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια, αυτό το σενάριο και το πώς θα γίνει πράξη, καλούμε όλες και όλους να το συζητήσουμε στην εκδήλωση μας.