MY KTEO

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης: Φέρνει ένα μήνα νωρίτερα την αύξηση του κατώτατου μισθού για να το εκμεταλλευτεί στις κάλπες!


Απίστευτος - νέος- παλαιοκομματισμός από τον πρωθυπουργό!

Μετά το food pass, που θα ξεκινήσει Φεβρουάριο, ο πρωθυπουργός επισπεύδει την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Μάιο στον Απρίλιο!

Ο στόχος προφανής: Το Μαξίμου προγραμματίζει εκλογές μέσα με τέλη άνοιξης και θέλει να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά την αύξηση του κατώτατου μισθού!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατανοώντας το μέγεθος του μικροκομματισμού και πως η πολιτική εκμετάλλευση του θέματος μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ σε έναν σκεπτόμενο κόσμο, επεδίωξε να διασκεδάσει την κίνησή του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε πως η κίνησή του αυτή δεν έχει σχέση με τις εκλογές!

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιλογή η αύξηση να έρθει έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει το πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο!

Αλήθεια, όμως, γιατί όχι τον Μάρτιο; Και γιατί όχι τον Φεβρουάριο;

Γιατί, επιτέλους, ο κατώτατος μισθός να μην καθορίζεται με συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων Για να φανεί και εδώ, ενόψει των εκλογών, πως «ο Μητσοτάκης δίνει»;

Στο μέγαρο Μαξίμου αισθάνονται προφανώς ότι βρίσκονται στριμωγμένοι από την κοινωνική πίεση και επιχειρούν με παλαιοκομματικές πρακτικές –έστω και αν αυτές πλήττουν το προφίλ του πρωθυπουργού ως «εκσυγχρονιστή»- να υφαρπάσουν κάποιες ψήφους από στρώματα που τις έχουν ανάγκη.

Αν ρίξουν, πάντως, μια ματιά πίσω, ίσως κατανοήσουν πως οι εκλογές μπορεί και να μην κερδίζονται με «παροχές» της τελευταίας στιγμής! Ας ρωτήσουν, για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ για το 2004!



iEidiseis.gr του Βασίλη Σκουρή