MY KTEO

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Εμμηνόπαυση και ερωτική ζωή


Αρκετές γυναίκες που περνούν στην φάση της εμμηνόπαυσης παρατηρούν ότι ο κόλπος τους αλλάζει . Μπορεί να εμφανίσετε ξηρότητα και ερεθισμό. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστείτε θεραπεία ώστε η ερωτική επαφή να μην είναι επώδυνη.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και ο γιατρός θα πρέπει να σας κάνει να νιώσετε πιο οικεία ώστε να συζητήσετε πιο άνετα το πρόβλημα σας και μαζί να βρείτε τις λύσεις.

Υπάρχει ένα μέρος του παζλ του πόνου που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αμηχανία. Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με τον σύντροφο σας και μην τον κρατάτε εκτός προβλήματος .

Εάν είστε νευρική όταν το αναφέρετε, δεν είστε η μόνη. Έρευνα δείχνει ότι περίπου οι μισές γυναίκες δεν λένε στους συντρόφους τους ότι το σεξ είναι επώδυνο. Αυτή όμως δεν είναι λύση, ούτε για την ερωτική μας ζωή ούτε για την σχέση με τον σύντροφό μας.

Δεν μπορείς να λύσεις ένα σεξουαλικό πρόβλημα χωρίς να το συζητήσεις.

Τα συμπτώματα σας μπορεί να επιδεινωθούν εάν συνεχίσετε τις επαφές παρά την ταλαιπωρία σας.

Πείτε στο σύντροφο σας, ότι θέλετε να μιλήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Το πιο σημαντικό ενημερώστε τον ότι θέλετε να βρείτε νέους τρόπους για να απολαμβάνετε μαζί το σεξ.

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε για μια ώρα και ένα μέρος όπου κανένας από τους δυο σας δεν θα αισθάνεται βιασύνη ή πίεση. Ίσως θελήσετε να σημειώσετε τις σκέψεις σας εκ των προτέρων.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξεχάσετε τι θέλετε να πείτε. Ενημερώστε τον σύντροφο σας ότι μπορεί να σας κάνει ερωτήσεις. Δεν θέλετε ο σύντροφος σας να αισθάνεται ότι φταίει.

Απλώς να είστε ειλικρινής με το πως αισθάνεστε και τι χρειάζεστε για να νιώσετε καλύτερα αυτή την περίοδο της ζωή σας. Ορισμένες θεραπείες για την εμμηνόπαυση μπορεί να αντιμετωπίσουν την κολπική ξηρότητα και τον πόνο κατά την ερωτική επαφή.

Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει ένας φυσιολογικός τρόπος να κάνετε έρωτα. Η ερωτική σας ζωή μπορεί να ευδοκιμήσει εάν συνεχίσετε την ανοιχτή επικοινωνία. Τι γίνεται όμως αν δεν ξέρετε πως να ξεκινήσετε την συνομιλία; Ή τι γίνεται αν ο σύντροφος σας αμυνθεί;

Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και μπορεί να δώσει λύσεις ένας θεραπευτής. Ένας σύμβουλος γάμου ή ένας σεξολόγος . Θυμηθείτε: Δεν είναι ντροπή να ζητήσετε βοήθεια για να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή, σε κάθε ηλικία. Σε αυτή την φάση της ζωής σας η οικειότητα μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερη προσπάθεια από ότι όταν ήσασταν νεότεροι. Προσπαθήστε το, αξίζει τον κόπο.



govastileto.gr