MY KTEO

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Αναφορά του Μ. Χατζηγιαννάκη στη Βουλή σχετικά με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στους πυρόπληκτους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας


Τη συνέχιση, αλλά και την επέκταση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που εδράζονται και δραστηριοποιούνται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021 ζητά από την κυβέρνηση ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καταθέτοντας στη Βουλή ως αναφορά σχετική επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας (ΕΞΕ).

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, οι ξενοδόχοι με την επιστολή τους επισημαίνουν ότι στην αρνητική συγκυρία της καταστροφής των πυρόπληκτων περιοχών ήρθε εσχάτως να προστεθεί ένα επιπλέον σοβαρό πρόβλημα που επιβαρύνει με άγχος, αγωνία και αβεβαιότητα το μέλλον των επιχειρήσεων και γενικότερα την επιβίωση των οικογενειών τους και των εργαζομένων τους και αφορά τη συνεχή αύξηση των επιτοκίων και την απροθυμία των Τραπεζών να λάβουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες των κατεστραμμένων περιοχών της Β. Ευβοίας.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να μελετήσουν τις προτάσεις της ΕΞΕ και να ενισχύσουν τα μέτρα στήριξης, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αιτούμενος παράλληλα να υπάρξει η σχετική ενημέρωση γύρω από τις κυβερνητικές αποφάσεις.