MY KTEO

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

ΛΑΡΚΟ: Στο πόδι οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία για τη σύσκεψη της Κυριακής - Πούλμαν θα αναχωρήσει από την Χαλκίδα

 


Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους εκπροσώπους των συνδικάτων και των μαζικών φορέων, αλλά και τους συναδέλφους τους, που όλο αυτό το διάστημα στέκονται στο πλευρό τους και δίνουν μαζί τη μάχη ενάντια τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, την ανεργία και το ξεσπίτωμα. Και σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, με τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 31 Γενάρη και χωρίς δυνατότητα ανανέωσης, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στρέφονται ξανά στα «ταξικά αδέλφια» τους, την εργατική τάξη και τα σωματεία της, για να πάρουν δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν τον δρόμο του αγώνα.

 

Την ίδια στιγμή, μέλη της διοίκησης του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας συνεχίζουν τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στα διάφορα πόστα και την πύλη του εργοστασίου, καλώντας τους εργαζόμενους στη σύσκεψη της Κυριακής, να κρατήσουν ψηλά το αγωνιστικό τους φρόνημα και να δώσουν τη μάχη μέχρι την τελική νίκη. Παράλληλα, εξορμήσεις προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν και στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, όπου ήδη οι επιπτώσεις από το έγκλημα που συντελείται εκεί έχουν γίνει ιδιαίτερα αισθητές.

 

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Με κάλεσμά του, το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, με ανακοινώσεις, δελτία Τύπου και μηνύματα αλληλεγγύης που θα αποστέλλουν στο email: somatiolarcosel@gmail.com έως το Σάββατο 14 Γενάρη.

 

Ήδη συνδικάτα και φορείς από όλη τη χώρα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη της Κυριακής 15 Γενάρη και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

 

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκονται Εργατικά κέντρα και Σωματεία της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, που προετοιμάζουν την παρουσία τους στη σύσκεψη της Κυριακής. Τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής το Εργατικό Κέντρο Λαμίας (θα αναχωρήσει πούλμαν στις 8 π.μ., τέρμα οδό Στουρνάρα - Δημοτικό πάρκινγκ πάνω από το Τσαλτάκι), Θήβας και Εύβοιας (θα αναχωρήσει πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 8 π.μ. από το πάρκο Βούρκου της Χαλκίδας).

 

Ο Δ. Κουτσούμπας στη σύσκεψη για τη ΛΑΡΚΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 10 π.μ., στην ανοιχτή σύσκεψη συνδικάτων και φορέων, στον κινηματογράφο Ιλιον του οικισμού του εργοστασίου, στη Λάρυμνα.