MY KTEO

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

«Παραίτησαν» τον Χειμάρα μετά τη θύελλα των αποκαλύψεων για ανάρμοστες μπίζνες - Ποιος παίρνει τη θέση του Χειμάρα στην ΚΟ της ΝΔ


Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, μετά το μπαράζ αποκαλύψεων.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο νέο σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα, μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του ΣΥΡΙΖΑ για συμβάσεις της εταιρείας του με το δημόσιο, φορείς κα συνολικού ύψους 400.000 ευρώ, κατά απόλυτη παράβαση του συνταγματικά προβλεπόμενου ασυμβίβαστου που ισχύει για τους βουλευτές.

Το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου ο Θέμης Χειμάρας υπέβαλε την παραίτησή του.

Τελεσίγραφο στον Χειμάρα: Παραιτήσου αλλιώς θα σε διαγράψουμε
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από χθες το βράδυ ο βουλευτής δέχεται ισχυρές πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί, διευκολύνοντας έτσι το κόμμα του. Κατά τις ίδιες πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να του έχει διαμηνύσει ότι αν δεν το πράξει εντός της ημέρας, τότε θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως συνέβη προ καιρού και με τον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο είχε εμπλακεί.

Ο ίδιος εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία προανήγγειλε την αποχώρησή του από την εταιρεία «Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ» σημειώνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί πλέον όλες οι σχετικές διαδικασίες.

Η ΝΔ αρκέστηκε να διανείμει στα ΜΜΕ την παραπάνω δήλωση του βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, η υπόθεση του βουλευτή Φθιώτιδας έχει προκαλέσει μεγάλη νευρικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς έρχεται λίγο μόνο διάστημα μετά το σκάνδαλο Πάτση, το οποίο προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση της ΝΔ με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και σε μία περίοδο που η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική τροχιά.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η στάση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. κ. Μπούγα, ο οποίος σε πρωϊνή του συνέντευξη στον ΣKAΪ, «άδειασε» τον βουλευτή Φθιώτιδας, επιβεβαιώνοντας ότι οδηγείται σε πλήρη απομόνωση από το κόμμα.

Ποιος παίρνει τη θέση του Χειμάρα στην ΚΟ της ΝΔ
Η πρώτη επιλαχούσα στη Φθιώτιδα θα είναι εκείνη που θα πάρει τη θέση του Θέμη Χειμάρα στη ΚΟ της ΝΔ. Αυτή είναι η Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, η οποία διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ την περίοδο 2012 – ‘15.

Για την ιστορία ο Θέμης Χειμάρας είχε καταλάβει την τέταρτη και τελευταία εκλόγιμη θέση, με 7.742 ψήφους, ενώ η κ. Μακρή – Θεοδώρου είχε συγκεντρώσει 6.247 ψήφους.



iEidiseis.gr