MY KTEO

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Άλλο ένα σοβαρό ατύχημα στην ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι Εύβοιας


Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι Εύβοιας

Την Παρασκευή 20/1, ένας ακόμη συνάδελφος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε ώρα εργασίας.

Πρόκειται για το τέταρτο αντίστοιχο περιστατικό, που συμβαίνει σε διάρκεια μόλις τριών μηνών! Αν μάλιστα προσθέσουμε και τα διάφορα «παραλίγο» ατυχήματα, ιδιαίτερα αυτά στις απαράδεκτες και επικίνδυνες γαλαρίες, τυχαίο είναι μόνο το ότι ακόμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα!

Ευχόμαστε στο συνάδελφο καλή ανάρρωση και στεκόμαστε πλάι του, σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Το σωματείο μας από την ίδρυση του, σε κάθε συνάντηση με την εταιρεία, θέτει τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Παρά τις δεσμεύσεις ελάχιστα έχουν γίνει και αυτά κάτω από την πίεσή μας. Η κατάσταση φωνάζει από μόνη της! Οι συχνοί τραυματισμοί συναδέλφων, σε διαφορετικά πόστα και σε διαφορετικές εγκαταστάσεις, αποδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο τις πολύ σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας σε όλα τα τμήματα. Όπως φαίνεται το μεγαθήριο “όμιλος ΤΕΡΝΑ”, μπορεί να στήνει τους μεγαλύτερους αιολικούς σταθμούς των Βαλκανίων στην Κάρυστο, μπορεί να ετοιμάζεται να αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ, αλλά δεν του περισσεύει ευρώ για να διασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες για τους εργαζόμενους παρότι σήμερα υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες!

Δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με τη δράση μας μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), βελτιώθηκαν οι συνθήκες στο χώρο εργασίας στο Γερόρεμα (επισκευή στεγάστρου και κλιματιστικού) και στο χώρο θραύσης που από τη σκόνη δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε (επισκευή κοντέινερ), αλλά και μηνιαίες δωροεπιταγές, καταβολή δεδουλευμένων και αδειών στους εργολαβικούς της φύλαξης.

Όλα αυτά, από τα μικρότερα ως τα μεγαλύτερα, τα καταφέρνουμε με τον οργανωμένο, αποφασισμένο, συλλογικό μας αγώνα. Κι όπου η εταιρεία φάνηκε πρόθυμη στα λόγια κι απρόθυμη στην πράξη λόγω «τεχνικών κωλυμάτων» τη «βοηθήσαμε» να τα ξεπεράσει αυθημερόν, με την προκήρυξη στάσης εργασίας, χωρίς καν να χρειαστεί να την πραγματοποιήσουμε!

Στις 9 του Νοέμβρη δείξαμε την πραγματική μας δύναμη, με την καθολική μας συμμετοχή για πρώτη φορά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία! Δείξαμε μέχρι πού μπορούμε να το φτάσουμε, αν χρειαστεί να παλέψουμε κυριολεκτικά για τις ζωές μας, όπως και τώρα.

Για να μη θρηνήσουμε νεκρούς, για να μην έχουμε άλλα ατυχήματα, για να μην είμαστε εμείς οι επόμενοι, ζητάμε εδώ και τώρα:

•           Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις.

•           Η εταιρεία να αποζημιώσει τους συναδέλφους, να καλύψει όλα τα νοσήλια και τα έξοδα τους. Να καταβάλει το σύνολο των αποδοχών τους για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να αναρρώσουν πλήρως.