Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο σολομού με ρεβίθια και σαλάτα ρόκα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο σολομού με ρεβίθια και σαλάτα ρόκα


Υλικά συνταγής:
5 φιλέτα σολομού, καλά καθαρισμένα
1 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
3 φλιτζάνια ρόκα, καλά καθαρισμένη
1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
2 ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Εκτέλεση:
  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς C και τοποθετείς μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις 6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και περνάς τις φέτες λεμονιού και από τις δύο πλευρές. Τοποθετείς τις φέτες λεμονιού ομοιόμορφα πάνω στη λαδόκολλα.
  • Καθαρίζεις τα φιλέτα σολομού, τα κόβεις στη μέση και τοποθετείς κάθε κομμάτι πάνω από κάθε φέτα λεμονιού.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, αδειάζεις το υπόλοιπο λάδι και το αφήνεις να κάψεις. Προσθέτεις τα σουρωμένα και στεγνά ρεβίθια, πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη και σοτάρεις σε μέτρια ένταση για 10 λεπτά.
  • Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, μεταφέρεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ και ρίχνεις από πάνω μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Δεν πετάς το λάδι από το τηγάνι! Ρίχνεις το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις σε κλειστή φωτιά.
  • Πλένεις καλά τη ρόκα σου και την μοιράζεις σε 4 πιάτα. Μοιράζεις τα ρεβίθια, τα ραπανάκια και τα φιλέτα σολομού με τις φέτες λεμονιού. Περιχύνεις κάθε πιάτο με το dressing που έχεις ετοιμάσει στο τηγάνι και πασπαλίζεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

tlife.gr