MY KTEO

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια στον φούρνο με κοτόπουλο


Υλικά συνταγής:
12 λαζάνια
4 φλιτζάνια κοτόπουλο, μαγειρεμένο
3 φλιτζάνια λαχανικά, μαγειρεμένα
1 1/4 φλιτζάνια σπανάκι
2 φλιτζάνια τυρί cottage
2 αβγά
2 κουτ. της σούπας βασιλικός
4 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τριμμένη
2/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σάλτσα
1/3 του φλιτζανιού βούτυρο
1 κρεμμύδι, λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 κουτ. του γλυκού βασιλικό
1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση:
  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στις 180 βαθμούς C.
  • Ας φτιάξουμε τη σάλτσα. Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια ένταση. Προσθέτεις το αλεύρι και βράζεις για ακόμα 3 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το γάλα και το ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας. Χαμηλώνεις την ένταση της κουζίνας και προσθέτεις σταδιακά το μείγμα σου στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας παράλληλα.
  • Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα, 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τη ρίγανη και το βασιλικό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το τυρί cottage, τα αβγά, τον υπόλοιπο βασιλικό και το σπανάκι.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα, θωρακίζεις το κοτόπουλο και τα λαχανικά σου.
  • Αρχίζεις να ετοιμάζεις τα λαζάνια σου. Σε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνεις στη βάση 4 λαζάνια, λίγη από τη σάλτσα σου, τα λαχανικά, και το μισό κοτόπουλο που έχεις κόψει. Ρίχνεις από πάνω 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα και το 1/3 της σάλτσας. Περνάς από πάνω άλλα 3 λαζάνια, το υπόλοιπο κοτόπουλο, το μείγμα με το τυρί cottage, τη σάλτσα. Ολοκληρώνεις την κατασκευή σου με άλλα 3 λαζάνια και την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Ψήνεις για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Ρίχνεις από πάνω το τυρί που σου έχει περισσέψει, ψήνεις ξανά στο φούρνο για άλλα 20 και μοιράζεις σε μερίδες.

govastileto.gr