MY KTEO

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Εστίαση: «Ανάσα» από την εορταστική κίνηση, ανησυχία για τη συνέχεια


Οι πληρότητες σε ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ τις ημέρες των γιορτών έδωσαν μία, έστω και προσωρινή, «ανάσα» στους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης οι οποίοι ωστόσο παραμένουν προβληματισμένοι για τη συνέχεια.
 
Όπως επισημαίνει στο CNN Greece o γγ της ΠΟΕΣΕ, Γιάννης Δαβερώνης, «είμαστε ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα ωστόσο ό,τι βγάζουμε, πηγαίνει για να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχουν προκύψει λόγω της αύξησης του κόστους ενέργειας».

Το ενεργειακό κόστος παραμένει το μείζον πρόβλημα για τις επιχειρήσεις εστίασης σε τέτοια μάλιστα ένταση ώστε ακόμη κι όταν υπάρχει κίνηση στα καταστήματα, το κέρδος να μην «μένει» στον επιχειρηματία. «Κινδυνεύουμε να μην έχουμε κέρδος παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή έχουμε πελάτες στις επιχειρήσεις μας» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δαβερώνης.

«Δούλεψε η εστίαση τις γιορτές»
Για την περίοδο των γιορτών τα καταστήματα εστίασης εκείνα που είχαν οργανωθεί και προετοιμαστεί με ειδικά μενού και πιάτα, δούλεψαν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Οι πελάτες μάλιστα, όπως φάνηκε τουλάχιστον κατά την την εορταστική περίοδο, δεν ήταν συγκρατημένοι στις δαπάνες τους για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικό τραπέζι, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα που υπήρχαν «ενδείξεις» στις για μείωση της κατανάλωσης στις παραγγελίες τους.

Η εορταστική περίοδος ολοκληρώνεται με τη γιορτή των Φώτων την προσεχή Παρασκευή. Τις συγκεκριμένες μέρες ωστόσο όπως σημειώνει ο κ. Δαβερώνης αναμένεται να δουλέψουν περισσότερο τα εστιατόρια και οι ταβέρνες με ψάρια και θαλασσινά.



CNN.gr