MY KTEO

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Παύλος: Ο «διάδοχος» χωρίς θρόνο, το εξοχικό στα Χάμπτονς και η πάμπλουτη σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ


Ο Παύλος, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή πριν μια εβδομάδα ακριβώς, συγκίνησε χθες 16/1, στη κηδεία του πατέρα του, όπου εκφώνησε τον επικήδειο λόγο.

«Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου, παππού, ολυμπιονίκη, την οδυνηρή αυτή ημέρα του χωρισμού, για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας, για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου, για όλους όσους ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια, όταν χάνει ό,τι πιο αγαπητό και ό,τι πιο πολύτιμο έχει στη ζωή της», ανέφερε ο Παύλος στην Μητρόπολη Αθηνών.

Ποιος είναι ο Παύλος, γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου
Ο Παύλος είναι ο πρώτος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. Γεννήθηκε το 1967 ως πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδος και της Δανίας στα θερινά Ανάκτορα του Τατοΐου στην Αθήνα. Μεγάλωσε στη Ρώμη έπειτα από το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών και τη φυγή του Κωνσταντίνου από την Ελλάδα. 

Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά παντρεύτηκε το 1995 στο Λονδίνο την Μαρί Σαντάλ, τη γοητευτική jet setter με δισεκατομμυριούχο πατέρα. Μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά: Την Μαρία Ολυμπία, τον Κωνσταντίνο Αλέξιο, τον Αχιλλέα Ανδρέα, τον Οδυσσέα Κίμωνα και τον Αριστείδη Σταύρο.

Το εξοχικό αξίας εκατομμυρίων στα Χάμπτονς του «διαδόχου» Παύλου και της συζύγου του, Μαρί Σαντάλ

Η Μαρί Σαντάλ και ο Παύλος έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο real estate και μαζί απολαμβάνουν στο έπακρο τη ζωή τους στο εξωτερικό. Πριν από πέντε χρόνια το ζεύγος απέκτησε νέα εξοχική κατοικία στα περίφημα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης.

Θεωρείται ένα από τα ακριβότερα καλοκαιρινά θέρετρα των ΗΠΑ και πολύ δύσκολα θα βρει κάποιος κατοικία που να κοστίζει λιγότερο από 2.000.000 δολάρια. Άλλωστε η ελίτ της Αμερικής μαζεύεται κάθε καλοκαίρι στο παραθαλάσσιο μέρος για να απολαύσει στιγμές ξεγνοιασιάς!

Όπως δημοσιεύει το newmoney.gr, το κόστος της τελευταίας κατοικίας του ζευγαριού ανήρθε κοντά στα 17.000.000 ευρώ και αποκτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, όταν η τιμή του είχε πέσει κατά 40% από την αρχική, που ήταν 27.000.000.

Ο δισεκατομμυριούχος πεθερός του Παύλου, Ρόμπερτ Μίλερ συνιδρυτής των Duty Free Shops φέρεται να ξόδεψε αρκετά χρήματα, για να αποκτήσει ο γαμπρός και η κόρη του το νέο, έκτο στην σειρά σπίτι τους.

Βέβαια, να σημειώσουμε πως η προσωπική περιουσία του πατέρα της Μαρί Σαντάλ αγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα επτά δισ. ευρώ και θεωρείται ένας άνθρωπος που χαίρεται να ξοδεύει για την οικογένειά του και ιδιαίτερα για την κόρη του!

Η Μαρί Σαντάλ στις πιο πλούσιες γυναίκες της Βρετανίας
Το 2020, η Μαρί Σαντάλ κατέλαβε τη 12η θέση στη λίστα των Sunday Times με τους πιο πλούσιους Βρετανούς και Βρετανίδες. Η οικογενειακή της περιουσία ανερχόταν τότε σε 2.15 δισ. λίρες.

Η σύζυγος του Παύλου είναι επιχειρηματίας στον χώρο της παιδικής ένδυσης, ωστόσο δεν οφείλεται σε αυτή τη δραστηριότητά της η τεράστια περιουσία της, αλλά στον πατέρα της.

Ο Ρόμπερτ Μίλερ, είναι γνωστός και ως ο βασιλιάς των duty free σε Ασία και Αμερική. Δημιούργησε τη δεκαετία του ’60 τα περίφημα DFS (Duty Free Shops), των οποίων μάλιστα η Μαρί Σαντάλ είναι διευθύντρια του διοικητικού συμβουλίου.

Οι σκέψεις για εγκατάσταση στην Ελλάδα
Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας άρχισαν να κυκλοφορεί έντονα η φημολογία τόσο μέσα από το «Πρωινό» όσο και μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως ο Παύλος σκέφτεται να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ.

Ο Παύλος έχει σπίτι και στο Λονδίνο, αλλά η μόνιμη κατοικία του είναι στη Νέα Υόρκη, καθώς εκεί σπουδάζουν τα παιδιά του και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, η κόρη του Μαρία Ολυμπία.

Σύμφωνα με το Star, στενοί φίλοι και συνεργάτες του Παύλου έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για ανεύρεση κατοικίας στην Αθήνα για όταν και όποτε εκείνος θελήσει να μείνει εν τέλει στην Ελλάδα. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες του στο εξωτερικό. 

Από την άλλη, όπως ανέφερε ο εκδότης, Κωνσταντίνος Λουκάς στην εκπομπή T-Live, δεν προβλέπεται μόνιμη εγκατάσταση του Παύλου στην Αθήνα, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 



tlife.gr