MY KTEO

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στον Άγιο Ιωάννη - Αλιβερίου και στο Μονόνδρι Αυλωναρίου

Το Σαββάτο 21 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στα πλαίσια των πολλών  ποιμαντικών επισκέψεων του σε ιερές μονές και ενορίες της ιεράς

μητροπόλεως πραγματοποίησε την ποιμαντική επίσκεψη του  στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου της γενετείρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου  του χωρίου Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος απο τους Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Τσιμόγιαννη εφημέριο ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου και  Ιερόκηρυξ  της Ιεράς Μητροπόλεως τον  Πανοσ Αρχιμ  Νεκτάριο Καπενή  τον Πρωτοπρ Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά τους Οικονόμους Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο Διρρευμάτων π. Ευάγγελο Σκιάνη εφημέριο Αγίου Βλασίου π. Αναστάσιο Γανωτή εφημέριο Νεοχωρίου τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και  Απόστολο Μπάκουλη.










Κατα την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ  κήρυξε τον θείο λόγο με θέμα την σημασία και την ωφέλεια των ιερών μνημοσύνων τα οποία τελούνται  για τις ψυχές των κεκοιμημένων.

Εν συνεχεία μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ προέστη του ιερού μνημοσύνου   του κ. Ευαγγέλου Μεταξά επιφανούς  ενορίτου και ευσεβούς  με υπόδειγμα  και πρότυπο  διδασκάλου της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.

Κατά την Θεία Ευχαριστία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάννου κ. Δημήτριος Λάμπρου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας κ. Αναστάσιος Δημητρίου και οι πιστοί της ενορίας.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πραγματοποίησε την επόμενη  στα πλαίσια ποιμαντική επίσκεψη του  στον ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Μονοδρίου - Αυλωναρίου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πρωτοπρ Δημήτριο Βαρσάμο εφημέριο του ιερού ναού  και τους Διακόνους  Στυλιανό Πεταχτή και Ιωάννη Τσακλάνο.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  κήρυξε τον θείο λόγο όπου ανέπτυξε  την σημερινή ευαγγελική περικοπή, η του Ζακχαίου.

Τέλος  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς της ενορίας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης 

Γεώργιος Οντάμπασης.                          

Σταύρος Μακρύγιαννης