MY KTEO

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλβερίου: Κλειστός θα μείνει για δυο μήνες ο δρόμος στη θέση Ενορία-Λατομείο λόγω εργασιών – Δεύτερες σκέψεις από δημοτικούς συμβούλους


«Κάηκαν στον χυλό φυσάνε και το γιαούρτι» στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Η διακοπή των εργασιών στον δρόμο Στόμιο Οξυλίθου-Πλατάνα έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη
προς πάσα κατεύθυνση, όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και μερίδας των δημοτικών συμβούλων. 

Πως αλλιώς να ερμηνευτεί η στάση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε άσχετο θέμα που αφορούσε στην χορήγηση άδειας διακοπής κυκλοφορίας σε οδό στη θέση Ενορία-Λατομείο της  Δ.Ε. Κύμης, για δύο μήνες για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών σε υποδομές μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 4ης-7ης Απριλίου 2020 που έπληξαν τη Δ.Ε. Κύμης του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου» και την συνέχιση των εργασιών αποκατάστασης. Εξέφρασαν την αγωνία τους για το αν οι εμπλεκόμενοι θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα ή αν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Εκφράστηκαν ακόμα και αμφιβολίες για την μελέτη.  

Πιο συγκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς εξέφρασε την αγωνία του για την μελέτη και τον τρόπο που γίνονται οι εργασίες, τονίζοντας ότι υπάρχει πάντα ο φόβος στο συγκεκριμένο σημείο να σημειωθούν και πάλι κατολισθήσεις. «Το σημείο είναι ασταθές και δεν θα αντέξει» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχεις γνώση της μελέτης ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και την έχεις ψηφίσει» απάντησε στον πρώην δήμαρχο ο αντιδήμαρχος Έργων Νίκος Μπαράκος που ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε ότι τα λεγόμενά του είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» και ότι απλά δεν θέλει να γίνει το έργο. Με τον Δημήτρη Θωμά να απαντάει ότι δεν έχει πρόβλημα με το έργο, αλλά εξέφρασε απλά κάποιες φοβίες του. 

Για αυτό εξάλλου και ψήφισε θετικά την εισήγηση, όπως έκανε σύσσωμη η αντιπολίτευση και το θέμα πέρασε ομόφωνα, με τη σημείωση όμως ο δρόμος να κλείσει και οι δυο μήνες να μετράνε από την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες κι όχι νωρίτερα. Αφού η περιοχή δεν αντέχει άλλους κλειστούς δρόμους, όπως επεσήμανε και η Αρετή Μπάτσα, μιας και οι εργασίες στον δρόμο Στόμιο-Πλατάνα δεν φαίνεται να ολοκληρώνονται σύντομα, αν αναλογιστεί κανείς ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σταματήσει, λόγω στάσης πληρωμών προς τον εργολάβο.