MY KTEO

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Στο αρχείο μπήκε η μηνυτήρια αναφορά της Ιωάννου κατά του Αγγελάτου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου



Στο αρχείο μπήκε η μηνυτήρια αναφορά της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, Ιωάννας Ιωάννου κατά του μέλους του Σωματείου και πρώην προέδρου Γιάννη Αγγελάτου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Η κα Ιωάννου στράφηκε κατά του συναδέλφου της γιατί ο κ. Αγγελάτος διεκδίκησε και πέτυχε από ΥΕ Εργάτης να μεταταχθεί σε ΔΕ Υδραυλικός και μάρτυρας της κας Ιωάννου ήταν ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Τζαφέρος.

Ο κ. Αγγελάτος από το 2008 είχε στην κατοχή του τα αντίστοιχα πτυχία όμως λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας δεν επιθυμούσε να μεταταχθεί στην αντίστοιχη θέση λόγω του ότι ήλπιζε να καλυφθεί μέσω προκηρύξεων με μόνιμο προσωπικό. Παρόλα αυτά και με τη θέση να μένει κενή, το 2018 αποφασίζει μετά από 10χρόνια, και μετά από προτροπή της υπηρεσίας λόγω αναγκών, να κάνει αίτηση και να ζητήσει να κριθεί για τη μετάταξη στην κατηγορία των υδραυλικών καταθέτοντας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, (προϋπηρεσία, ένσημα, πτυχίο αίτημα). Η υπηρεσία αφού έλαβε τα αντίστοιχα έγγραφα συνεδρίασε το 5μελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και μετά από εισήγηση της προϊσταμένης του Γραφείου προσωπικού, η οποία είχε ελέγξει το φάκελο και την γνησιότητα των εγγράφων, αποφάσισε να εγκρίνει την μετάθεση του κου Αγγελάτου με πλειοψηφία 4 πλην 1 ψήφου (της κας Ιωάννου). Η έγκριση πήγε στον τότε διοικητή για την τελική απόφαση και ο κος Τζαφέρος αποφάσισε να μην εκδώσει την συγκεκριμένη απόφαση άλλα ούτε να την επιστρέψει αρνητική, κρατώντας την σε εκκρεμότητα για σχεδόν δυο χρόνια μέχρι και την αποχώρησή του από το νοσοκομείο χωρίς να την εκδώσει ή να την επιστρέψει.

Το Μάιο του 2020 ο κος Αγγελάτος επαναφέρει το αίτημα του που βρισκόταν σε εκκρεμότητα στη νέα Διοίκηση.

Ο κ. Χατζημαργαρίτης έλεγξε εκ νέου το συγκεκριμένο θέμα με γνωμοδοτήσεις νομικών και υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και με τα αντίστοιχα έγγραφα ολοκλήρωσε το νόμιμο πάγιο αίτημα του εργαζομένου Γιάννη Αγγελάτου για την μετάταξη του στην θέση Υδραυλικού από Εργάτη αφού η Υπηρεσία είχε ανάγκη από υδραυλικό.

Η μηνυτήρια αναφορά μπήκε στο αρχείο, αφού όπως αναφέρεται στην απόφαση ο κ. Αγγελάτος διαθέτει όλα τα απαιτούμενα προσόντα τυπικά και ουσιαστικά, μεταξύ άλλων, άδεια αρχιτεχνίτη υδραυλικού η οποία έχει εκδοθεί από τη διεύθυνση ανάπτυξης της Περιφέρειας, εξαετή προϋπηρεσία ως υδραυλικός.

Επίσης, δεν στοιχειοθετείται αντικειμενική υπόσταση του διερευνώμενου αδικήματος της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του Διοικητή Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, αφού τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες εκ νόμου διαδικασίες, ενώ ο κ. Αγγελάτος πληρούσε όλες τις νόμιμες διατυπώσεις για την πλήρωση της κενής θέσης.