MY KTEO

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Πως θα σβηστούν οι απουσίες από την γρίπη


Φέτος, δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που παρουσιάζει έξαρση στην κοινότητα, καθώς «φουντώνει» μετά από τρία χρόνια και η γρίπη. Γι’ αυτό τον λόγο το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε στις 3 Ιανουαρίου εγκύκλιο για τις απουσίες μαθητών που νοσούν με γρίπη.

 

Στην εγκύκλιο για τη γρίπη, που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζωή Μακρή και η οποία εστάλη σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αναφέρεται ότι οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, «καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται». Οι απουσίες που μπορούν να σβηστούν αφορούν τους μαθητές που νόσησαν ή θα νοσήσουν στο διάστημα Νοεμβρίου 2022 - Μαρτίου 2023.

 

Για να «σβηστούν», ωστόσο, οι απουσίες θα πρέπει να προσκομιστεί από τους γονείς «πρόσφατη βεβαίωση δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας». Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών