MY KTEO

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Θοδωρής Αθερίδης: «Όλο το θέμα με τον Σεφερλή το έκανε ο Γιώργος Λιάγκας»


O Θοδωρής Αθερίδης τις τελευταία ώρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των δηλώσεων που έκανε για τον Γιώργο Κιμούλη και τη θεατρική του επιστροφή αλλά και λόγω όσων είπε για τον Μάρκο Σεφερλή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Θανάση Πάτρα και την εκπομπή Mega Kαλημέρα ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με τον Μάρκο Σεφερλή λέγοντας πως μεταξύ τους δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση και πως όλος ο ντόρος γύρω από αυτό έγινε εξαιτίας του Γιώργου Λιάγκα.

«Δε ξέρω γιατί έγινε τόσος χαμός με αυτό που είπα για τον Μάρκο Σεφερλή. Ίσως γιατί είπα ότι καθόμασταν με την κόρη μου και δεν περιμέναμε να δούμε κάτι υψηλής ποιότητας αλλά, σε αυτή την κατηγορία που περιγράφω, βάζω και εμένα μέσα. Δεν αξιώνω όποιος έρχεται σε εμένα να δει κάτι υψηλής ποιότητας, εννοώ να περάσει καλά. Όταν λέω υψηλής ποιότητας εννοώ τον Ταρκόφσκι, πράγματα που δε μας αφορούν.

Ξέραμε εκ προοιμίου ότι αν κάτσουμε και δούμε Σεφερλή θα γελάσουμε και θα περάσουμε ωραία. Ο Μάρκος το κατάλαβε με τη μια. Και να σου πω κάτι; Ούτε ο Μάρκος θεωρεί ότι είναι τόσο υψηλής ποιότητας, είναι διασκεδαστής, ψυχαγωγός, όπως είμαι κι εγώ και όπως είμαστε όλοι. Απλά κάποιοι το παραδεχόμαστε και κάποιοι δεν το παραδέχονται. Κάποιοι θεωρούν ότι δεν είναι αυτό μόνο. Ε, αυτό μόνο είσαι φίλε, τέλος. Εγώ με τον Μάρκο το έχουμε λυμένο το θέμα. Έρχεται με βλέπει, πηγαίνω τον βλέπω και γελάω και με αυτά που γελάω, λέω με τις σαχλαμάρες. Όταν βγαίνεις με την παρέα σου, δε λες “έλα να πούμε καμιά σαχλαμάρα να γελάσουμε;” ρίχνει αυτό το επίπεδο της παρέας;» είπε ο Θοδωρής Αθερίδης.

«Ο πνευματικός μου έλεγε, “αν κάνεις τον άλλον να γελάσει ενώ είναι στεναχωρημένος, είναι όλα τα λεφτά. Το γέλιο είναι άυλη φιλανθρωπία”. Γι’ αυτό είναι γεμάτος ο Μάρκος και μακάρι να μπορούσα να του μοιάσω στο ένα τρίτο. Το θέμα όλο το έκανε ο Γιώργος Λιάγκας που είπε “δες πως αποδομείς με μια καλή κουβέντα” και ότι χρησιμοποίησα τη ρητορική, αλλά εγώ δεν έκανα αυτό και δεν είχα και κανέναν τέτοιο σκοπό».



govastileto.gr