MY KTEO

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Το Βαθύ Αυλίδος τίμησε τον Πολιούχο του (ΦΩΤΟ)


Με λαμπρότητα τίμησε η τοπική εκκλησία και κωμόπολη του Βαθέως Αυλίδος τον προστάτη έφορο και πολιούχο της τον Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτη με επίκεντρο της λαμπράς εορτής τον φερώνυμο και μεγαλοπρεπή δεσπόζοντα πλησίον του πάλαι ποτέ ιερού ναού του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου όπου την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο φερώνυμος ιερός ναός μετέβη και χοροστάτησε του όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος με συλλειτουργούς τον Οικονόμο Αθανάσιο Γεραμάνη εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Νικόλαο Βαβάτσικο.

 



Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ο οποίος με την εξ' αφορμής της σημερινής ευαγγελικής περικοπής αναφέρθηκε αναλύοντας θεολογικά περί του θαύματος των δέκα λεπρών απο τον Χριστό.

 

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στο ασκητικό φρόνημα της βιωτής του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου το οποίο αποτελεί παράδειγμα προς όλους τους πιστούς με την μελέτη του ασκητικού βίου του.

 

Επίσης εκφράζοντας με τις θερμές ευχαριστίες και τις πατρικές και εόρτιες ευχές του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχήθηκε καταλλήλως απευθυνόμενος προς όλους τους πιστούς που τίμησαν την εορτή ιδιαιτέρως δε συνεχάρει για την συμμετοχή και συμπροσευχή των μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων του Βαθέως Αυλίδος που συμμετείχαν στην εορτή απευθύνοντας λόγους πνευματικούς με την ποιμαντική καθοδήγηση και τις πατρικές και πνευματικές νουθεσίες.

 

Την εορτή τίμησαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Κούκουζας η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη ο Αντιδήμαρχος Αυλίδος κ. Ελευθέριος Λειβαδίτης ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος Υποστράτηγος ΠΖ κ. Λύσανδρος Ξηρογιάννης ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδος Πλοίαρχος ΛΣ κ. Κωνσταντίνος Φλουρής ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 204 Μοίρας Γενικών Αποθηκών Πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορείας Βαθέως Αυλίδος καθώς επίσης συμμετείχαν αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γυμνασίου και Λυκείου Βαθέως Αυλίδος ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Δημήτριος Τουλούμης και οι πιστοί της ευρύτερης περιοχής Αυλίδος και την Χαλκίδα που προσήλθαν να συμμετάσχουν στην θεία ευχαριστία και λάβουν την χάρη και ευλογία του Αγίου δια των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων του.

 

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού τα αποκαλυπτήρια της κτητορικής πλάκας της θεμελιώσεως και εγκαινίων του ιερού ναού.

 

Τους ύμνους της πανηγύρεως απέδωσαν θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Γεώργιος Μαρίνης με τον Λαμπαδάριο του ιερού ναού κ. Νεκτάριο Γεραμάνη υιό του εφημέριου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.