1/2 κιλό φασόλια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ σε νερό
4 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε τρία κομμάτια
400 γρ. ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μέτρια κομμάτια
2 φύλλα δάφνης
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
χυμός από 3 μέτρια λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις το νερό στην κατσαρόλα προσθέτεις τα φασόλια και τα βράζεις για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά
- Τα στραγγίζεις στο τρυπητό και βάζεις καθαρό νερό στην κατσαρόλα
- Τα αφήνεις να βράσουν και αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται
- Μόλις πάρουν δύο βράσεις προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο
- Αφήνεις την φασολάδα να βράσει για 2 περίπου ώρες
- 15 λεπτά πριν την αφαιρέσεις από τη φωτιά προσθέτεις το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
tlife.gr