MY KTEO

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Υπό εξέταση το μέτρο από την κυβέρνηση


 Στην περαιτέρω ενίσχυση των εισοδημάτων των νοικοκυριών στοχεύει η κυβέρνηση την ώρα που το κύμα της ακρίβειας εξακολουθεί να πλήττει τους πολίτες. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται συνεχώς όλα τα δεδομένα και μέσα σε όσα εξετάζει είναι ένα έκτακτο επίδομα για το Πάσχα.

 

Σε αυτό ακριβώς το θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας ότι αποτελεί επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει το μέτρο ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για τελικές αποφάσεις

 

 

«Εμείς εξαντλούμε πάντοτε τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά, σοβαρά, να πάρει την επενδυτική βαθμίδα και να μην τα τινάξουμε στον αέρα, δεν είμαστε του δώστε τα όλα, βλέπουμε πως εξελίσσεται ο προϋπολογισμός» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτει πως «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε. Αλλά είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τώρα για αυτό. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα » .

 

«Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο εν αυριανή. Επομένως οποιεσδήποτε τέτοιες κινήσεις μπορεί να παρεξηγηθούν. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση αυτή στο μέτρο των δυνατοτήτων της έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις και το 2020 και το 2021 και το 2022 », κατέληξε.