MY KTEO

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ένωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δήμου Χαλκιδέων: Θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο, κι εμείς οι γονείς να μην ανησυχούμε για το αν θα γυρίσουν στο σπίτι ασφαλή


Ενώ ο καινούργιος χρόνος μας βρίσκει χαρούμενους με ελπίδα και αισιοδοξία για μια καλύτερη χρονιά, εμάς τους γονείς συνεχίζουν να μας απασχολούν πολλά θέματα που αφορoύν στα παιδιά μας. Σε αυτά, έρχεται να προστεθεί και το ερώτημα του κατά πόσο ασφαλή είναι τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας, ειδικά  μετά το τραγικό  περιστατικό  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών  που  έχει  σαν αποτέλεσμα  τον άδικο χαμό  12χρονου μαθητή αλλά  και τους πρόσφατους σεισμούς που εκδηλώθηκαν και συνεχίζουν να εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας.

Πολλά από τα σχολεία της περιοχής είναι παλιά κτίσματα και δεδομένου οτι είμαστε σε σεισμογενή περιοχή, είναι επικίνδυνο να βρίσκονται παιδιά σε αυτά αν δεν έχουν πρώτα ελεγχθεί ως προς την ασφάλειά τους.

Εχει πλέον διαπιστωθεί, οτι η έλλειψη πρόληψης για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, έχουν ως αποτέλεσμα γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου φέτος, όπου κατέρρευσε το στέγαστρο. Κι ας μην πάμε μακριά, παρόμοιο γεγονός είχαμε στο 1ο Δημοτικό Ν. Αρτάκης όπου κατέρρευσε μέρος της οροφής ή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης ,το οποίο είναι και κτίριο 50ετίας, όπου υποχώρησε μέρος του ταβανιού από τις πλημμύρες του 2020.

Τυχαίο ήταν ευτυχώς που εκείνες τις ημέρες δεν υπήρχαν μαθητές στα σχολεία και δεν θρηνήσαμε παιδιά. Ομως, επειδή μπορεί και να τύχει φυσικά να βρίσκονται οι μαθητές στο σχολείο τους, για να μην προκαλούμε την τύχη μας,  είναι άμεση προτεραιότητα να δρομολογηθεί αμέσως ο έλεγχος όλων των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας με επαρκές επιστημονικό προσωπικό που θα εκτελέσει τον έλεγχο και τις εργασίες πολύ σχολαστικά.

Εκ μέρους των συλλόγων γονέων  των σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων που εκφράζουν αυτή την ανησυχία, ζητούμε άμεσα να γίνει λεπτομερής και πλήρης έλεγχος των κτιρίων όλων των σχολικών μονάδων και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη ριζική διόρθωση προβλημάτων που ενδεχομένως να βρεθούν. Να συσταθεί επιτροπή ελέγχου των σχολικών κτιρίων ή αν υφίσταται να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχει κάνει ως τώρα.Θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο, κι εμείς οι γονείς να μην ανησυχούμε για το αν θα γυρίσουν στο σπίτι ασφαλή.

Για να μην γίνει παιχνίδι με τις ζωές των παιδιών μας, για να μην το "ρίξουν" στην κακιά στιγμή, ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας. Κακιά στιγμή δεν είναι τα παιδιά μας να πηγαίνουν σχολείο. Η έλλειψη πρόληψης είναι αυτό που θα φταίει και πλέον τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.