MY KTEO

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ο Μητσοτάκης ξορκίζει την ψήφο των νέων - Εκλογές Μάιο και Ιούνιο για να δυσκολευτούν να ψηφίσουν!


Μεγαλώνει η απόσταση της Νέας Δημοκρατίας από τη νέα γενιά.
    
Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ένας από τους βασικούς –αν όχι ο κύριος λόγος-που ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά ως χρόνο διεξαγωγής των εκλογών τον Μάιο, με τυχόν δεύτερη κάλπη στα τέλη Ιουνίου, είναι ο φόβος του Μαξίμου για την ψήφο της νέας γενιάς.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η απόσταση της νέας γενιάς από το κυβερνών κόμμα όλο και μεγαλώνει, καθώς μεταξύ όσων πάνε να ψηφίσουν η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται. Αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων και πόσο ανεπαρκή ήταν διάφορα μέτρα που εξαγγέλθηκαν πομποδώς το τελευταίο διάστημα, όπως η στέγη για τους νέους ή όπως το επίδομα ενοικίου για φοιτητές κοκ.

Κάποιοι στο Μαξίμου φέρεται να πιστεύουν πως εάν οι εκλογές διεξαχθούν Μάιο και, κυρίως, αν υπάρξουν δεύτερες εκλογές που θα διεξαχθούν προς τα τέλη Ιουνίου, θα βρει μεγάλο μέρος της νέας γενιάς να βρίσκεται στα νησιά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, όχι μόνο για τουρισμό, αλλά κυρίως για την εύρεση εργασίας.

Ποιοι από αυτούς θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους ώστε να ψηφίσουν- και μάλιστα ίσως να χρειαστεί να το πράξουν και δυο φορές; Και δεν είναι μόνο τα έξοδα, καθώς πολύ δύσκολα θα τους δώσει άδεια ο εργοδότης.

Τώρα αν ο παράγοντας «ψήφος της νέας γενιάς» καθορίσει και την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, τι να πούμε…
iEidiseis.gr