MY KTEO

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Τ.Ο Εύβοιας της ΚΝΕ: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωταγωνιστές στις "ανάσες" δύναμης και αισιοδοξίας του λαού και της νέας γενιάς» (ΦΩΤΟ)


 Εκδήλωση με θέμα «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωταγωνιστές στις "ανάσες" δύναμης και αισιοδοξίας του λαού και της νέας γενιάς» πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας γνωριμίας με την ΚΝΕ και αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μπροστά στο 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί όλη η προσυνεδριακή διαδικασία, η συζήτηση μέσα στις Οργανώσεις της ΚΝΕ, η επαφή μας με χιλιάδες ανέδειξε ότι το κύρος που αποκτά το ΚΚΕ ευρύτερα μέσα στη νεολαία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η διακίνηση του τεύχους του "Οδηγητή" με το οποίο δημοσιεύθηκαν οι Θέσεις του ΚΣ για το Συνέδριό μας έφτασε σε εκατοντάδες νέους και νέες στην Εύβοια, μέσα στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα τμήματα του Πανεπιστημίου στα Ψαχνά.

 

(…) Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις πολλές χιλιάδες νέοι να κάνουν βήμα συμπόρευσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παντού και μπροστά στη μάχη και των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

 

Το βλέπουμε στα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών σε εργατικά σωματεία, στα Εργατικά Κέντρα όπως της Εύβοιας με την ανάδειξη των ταξικών δυνάμεων σε πρώτη δύναμη, στη μεγάλη νίκη της "Πανσπουδαστικής" στις φοιτητικές εκλογές του περασμένου Μάη, με αυτοδυναμία στο Παράρτημα των Ψαχνών».


Ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός ότι η πείρα των τελευταίων χρόνων επιβεβαιώνει ότι: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν και είναι οι πρωταγωνιστές στις "ανάσες" δύναμης και αισιοδοξίας του λαού και της νέας γενιάς. Είναι ατέλειωτα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως όποτε ο λαός και η νέα γενιά κέρδισαν κάτι, το έκαναν στηριγμένοι στη δύναμή τους, σε σύγκρουση με το σύστημα, το κράτος, τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς του, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μπροστά. Ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή μας που γεννήθηκε το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», μέσα στις καταστροφικές φωτιές στην Βόρεια Εύβοια, δημιουργώντας συγκλονιστικές εικόνες αλληλεγγύης και διεκδίκησης».

 

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους χιλιάδες νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά: «Ιδιαίτερα θέλουμε να απευθυνθούμε στους χιλιάδες νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά, τους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου, των ΕΠΑΛ, τους φοιτητές του Α' και Β' έτους στα Πανεπιστήμια, τη μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών ΙΕΚ, πολλούς νέους εργαζόμενους. Μπορούν να κάνουν κριτήριο την ίδια τους την πείρα και να σκεφτούν: Ποια αξίζει να είναι η στάση τους και άρα και η πρώτη τους ψήφος;

 

(…) Ιδιαίτερα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου των Ψαχνών μπορούν να σκεφτούν, ποια πολιτική επιλογή μπορεί να δυναμώσει τον αγώνα του για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους; Ποια επιλογή μπορεί να δυναμώσει τον αγώνα κάθε φοιτητή που δεν ανέχεται ότι τα Τμήματα των Ψαχνών που πανεπιστημιοποιήθηκαν, 4 χρόνια μετά, ακόμα δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, παρά τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που δεν ανέχεται να ξεπαγιάζει στο αμφιθέατρο επειδή δεν ανοίγει η θέρμανση, που δεν ανέχεται να μην υπάρχει φοιτητική εστία σε όλο το συγκρότημα Ευρίπου, να μην υπάρχουν ούτε στοιχειώδεις υποδομές, όπως γυμναστήριο.

 

(...) Αυτοί οι αγώνες, οι αγώνες των μαθητών, των φοιτητών, των νέων εργαζομένων, είναι που πρέπει να δυναμώσουν και εγγύηση γι' αυτό είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

 

Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και υπήρξε συζήτηση.