MY KTEO

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Χειμώνας από τα παλιά: Θα χιονίσει σε πόλεις - Οι περιοχές


Χειμωνιάτικο το σκηνικό από σήμερα, με τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού να έρχεται από αύριο, με καταιγίδες, ανέμους, κρύο και χιόνια. Από το κύμα κακοκαιρίας επηρεάζεται όλη η χώρα.

Σε κλοιό κακοκαιρίας από σήμερα η Ελλάδα, με τα δύσκολα να είναι μπροστά μας, καθώς οι επόμενες δύο ημέρες αναμένονται δύσκολες. Τα χιόνια πέφτουν από τα ξημερώματα στα βουνά, με την κορύφωση των χιονοπτώσεων να έρχεται αύριο σε ορεινές, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές.

Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει έως το Σάββατο, σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων φαινομένων της ΕΜΥ, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα με τον χειμώνα να επιστρέφει και να μας θυμίζει κάτι από τα παλιά...

Σήμερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα χιονίζει σε Ήπειρο και Μακεδονία, με τα πολλά χιόνια να έρχονται την Πέμπτη, που είναι η πλέον επικίνδυνη ημέρα. Εκτός από τα βουνά, τα ορεινά χωριά του Μετσόβου, θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές και μέσα σε πόλεις, με τον χιονιά να επισκέπτεται και τον Χορτιάτη, της Θεσσαλονίκης.

Οι τιμές στις χαμηλές θερμοκρασίες θα πέσουν κι άλλο, με το κρύο να είναι αισθητό.

Την Πέμπτη στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 9 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 14 με 16 βαθμούς ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση στα βόρεια από την Παρασκευή και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Παρασκευή θα δούμε χιόνια και στα ημιορεινά της Θράκης.

Δείτε εδώ το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.



iEidiseis.gr