MY KTEO

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Τα νέα ονόματα που θα φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ


Ήδη κάποια ονόματα έχουν ανακοινωθεί και επίσημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Όμως, πλέον στο τραπέζι έχουν πέσει και νέα πρόσωπα τα οποία είτε θα ανακοινωθούν επίσης κατά μόνας, είτε μαζικά όταν θα δοθούν στην δημοσιότητα όλες οι λίστες.

 

Όπως όλα δείχνουν «κλειδώνει» το «comback» στην κεντρική πολιτική σκηνή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Α’ Αθηνών. Παράλληλα για την ίδια λίστα από τα ονόματα τα οποία φαίνεται να έχουν πάρει το πράσινο φως από την οδό Πειραιώς είναι: η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά και ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας με μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, ο οποίος διαθέτει μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων.

 

Στον βόρειο τομέα αναμένεται να είναι υποψήφιος ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος όπως και η  αθλητικογράφος Άρια Αγάτσα που εκτός των άλλων έχει µακρά πορεία στα συνδικαλιστικά της ΕΣΗΕΑ. Επίσης, η δικηγόρος Όλια Νικολοπούλου και ο αντιδήμαρχος Νέου Ηρακλείου, Μανώλης Κουτσογιαννάκης.

 

Θεσσαλονίκη

Στα ψηφοδέλτια της συμπρωτεύουσας θα δει κανείς πάλι στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Τακματζίδης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στη Χαλκιδική υποψήφιος θα είναι ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος των ξενοδόχων.

 

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της δικηγόρου Αφροδίτης Νέστορα, του πρώην υπουργού Γιώργου Ορφανού, του δημοσιογράφου Δημήτρη Βενιέρη (είναι και ετεροθαλής αδελφός του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου) και του γιατρού Διαμαντή Γκολιδάκη.

 

Ιόνια

Στην Κεφαλονιά ο Ναπολέων Μαραβέγιας, αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Κέρκυρα η Ευαγγελία Καρύδη.

 

Αχαΐα

Ένα άτομο το οποίο έγινε γνωστό την περίοδο της πανδημίας, η κα Άννα Μαστοράκου που είναι Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 

Ηλεία

Ο πρώην υφυπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος (από το παλιό ΠΑΣΟΚ προερχόμενος) θα είναι εκτός απροόπτου υποψήφιος στην Ηλεία. Εκεί θα είναι υποψήφιος και ο πρώην διευθυντής στο υπουργείο Εργασίας Νίκος Καλάκος, ενώ φαίνεται πως «κλειδώνει» και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Λευτέρης Βαρουξής.

 

Λέσβος

Την έκπληξη έκανε ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, που θα είναι υποψήφιος στη Λέσβο.

 

Αιτωλοακαρνανία

Η επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Χριστίνα Φούντζουλα ακούγεται για την δύσκολη Αιτωλοακαρνανία. Η κα Φούντζουλα ήταν υποψήφια και στο παρελθόν με το Ποτάμι.

 

Λάρισα

Στη Λάρισα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος και η Ρένα Καραλαριώτου (το 2019 ήταν υποψήφια δήμαρχος Λάρισας) θα είναι στο ψηφοδέλτιο, όπως και η δικηγόρος Αθήνα Σιαφαρίκα. Στη Μαγνησία, αναμένεται να κατέβει ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, Γιώργος Ξυραδάκης.

 

Για την Πιερία, ακούγονται τα ονόματα του Δημήτρη Μπέη και του Χρήστου Γκουγκουρέλα (γιος του πρώην βουλευτή του νομού Ντίνου Γκουγκουρέλα).

 

Κρήτη

Στο Ηράκλειο θα βγουν στο κυνήγι του σταυρού ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και ο Γρηγόρης Πασπάτης. Στα Χανιά ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.