MY KTEO

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις ενορίες της β. Εύβοιας

Τα Κατηχητικά Σχολεία και τα μέλη των Ενοριακών Δράσεων των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας, Αιδηψίων και Κηρέως τίμησαν τις Δεσποτικές Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου με εκδηλώσεις στηνόμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα της ενοριακής ζωής, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και με την φροντίδα των εκλεκτών Ιερέων και λαϊκών στελεχών, που εργάζονται αφιλοκερδώς στην κατήχηση των νέων ανθρώπων της τοπικής μας Εκκλησίας.











Στις Ενορίες της Ευαγγελίστριας Ιστιαίας, Αγ. Γεωργίου Ιστιαίας, Αγ. Αναργύρων Καμαρίων, Αγ. Ιωάνν. Θεολόγου Τσιφλικίου- Αγ. Νικολάου Νεοχωρίου, Παμμ. Ταξιαρχών Ταξιάρχου, Κοιμ. Θεοτόκου Ν. Πύργου και Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ωρεών, μέσα από την δραματοποίηση της αφήγησης της Γέννησης του Ιησού Χριστού πολλά παιδιά, που επιλέγουν να ζουν την εμπειρία της Ορθόδοξης παράδοσης μέσα από τις κατηχητικές δραστηριότητες τους, μετέφεραν στις καρδιές πολλών πιστών που παρακολούθησαν τις κατηχητικές εκδηλώσεις τους για την υποδοχή των Χριστουγέννων και των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου το σπουδαίο μήνυμα της ενανθρωπίσεως του Ιησού Χριστού.

Τα πρόσωπα της Φάτνης και του Σπηλαίου, η Παναγία, ο Δίκαιος Ιωσήφ, το Θείο Βρέφος, οι Ποιμένες και οι Μάγοι αλλά και οι Άγγελοι και τα Αστέρια ζωντάνεψαν και πρόσφεραν στιγμές χαράς στα παιδιά που συμμετείχαν στις ενοριακές Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με την σιγουριά ότι αυτός ο «διαδραστικός» τρόπος κατήχησης ωφέλησε τα ίδια, καθώς και τους γονείς τους που τα συνόδευσαν αλλά και τους ενορίτες που με ενθουσιασμό και γενναιοδωρία χειροκρότησαν την φιλότιμη και όμορφη προσπάθεια τους.

Η  Εκκλησία μας, ως γνωστό, ακολουθώντας το παράδειγμα της ανιδιοτελούς και γνησίας αγάπης του Χριστού, νοιάζεται και ενδιαφέρεται πάντοτε για τον συνάνθρωπο και ασφαλώς για την ευαίσθητη παιδική ηλικία. Μέσα στα πλαίσια της μέριμνας αυτής, δραστηριοποιούνται και λειτουργούν και στις Ενορίες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος αρκετά Κατηχητικά Σχολεία και Νεανικές συντροφιές με την παρότρυνση και την ποιμαντική αγωνία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την γενική ευθύνη του Υπεύθυνου του Τομέα Νεότητας Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας, Οικον. Ιωάννου Σούρα-Εφημερίου της Ενορίας Ωρεών

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγ. Ιωάνν. Θεολόγου Μαντουδίου, πραγματοποιήθηκε Εορταστική Εκδήλωση προς τιμήν των Εθελοντών Αιμοδοτών και ενισχύσεως του Φιλοπτώχου Ταμείου.

Την Εκδήλωση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Υπεύθυνος της Τραπέζης Αίματος, Οικον. Νικόλαος Μάρκου, καλωσορίζοντας τούς επισήμους και όλους τους συμμετέχοντες ευχόμενος τα δέοντα και κάνοντας έναν απολογισμό της προσφοράς της Τραπέζης Αίματος, που συγκεντρώνει περίπου 100 μονάδες ετησίως, κατοπιν οργανωμένης αιμοδοσίας που πραγματοποιείται δύο φορές κατ’ έτος, Απρίλιο και Οκτώβριο.

Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Σταμούλος-Εφημέριος Κηρίνθου, ευλόγησε την πίττα της Αιμοδοσίας και προσφέρθηκαν δώρα στους επιτυχόντες τα φλουριά.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των Επισήμων και στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος, Εφημέριος Λίμνης πραγματοποίησε την επίκαιρη ομιλία της εορτής με ειδική αναφορά στο θέμα της Αιμοδοσίας τονίζοντας την μεγάλη της σημασία.

Ξεχωριστό τόνο στην όλη εκδήλωση έδωσε η Χορωδία της Ενορίας υπό την διεύθυνση του Εφημερίου π. Νικολάου Μάρκου, η οποία απέδωσε πολύ όμορφα επίκαιρους ύμνους, κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας.

Εκφωνήτρια της Εκδηλώσεως ήταν η κ. Μαρία Τσιτσίγκου ενώ την χορωδία συνόδευε το αρμόνιο που πολύ όμορφα έπαιζε ο μαθητής του Γυμνασίου Σάββας Λιακόπουλος, δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου, Πρωθιερεύς του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου Ρώσσου, ο οποίος έκλεισε την Εκδήλωση μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε κέρασμα και η κλήρωση 100 δώρων περίπου, προσφορά των καταστημάτων της Πόλεως Μαντουδίου. Τα έσοδα της κληρώσεως διατέθηκαν για την ενίσχυση του Ενοριακού Φιλοπτώχου ταμείου.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχές της Πόλεως, Εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, πλήθος κόσμου και πολλών παιδιών.