MY KTEO

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια


Υλικά συνταγής:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό
1 κ.γ. αλεύρι
1½ λίτρο νερό
2 μικρά καρότα σε μικρά καρέ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο θα χρειαστείς
2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό αλάτι και πιπέρι και το ζυμώνεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, τα καρότα το ελαιόλαδο και χυμό από τα λεμόνια και τα αφήνεις να βράσουν
  • Πλάθεις το μείγμα του κιμά σε σχήμα μπάλας και τα πασπαλίζεις με αλεύρι έτσι ώστε να πάει παντού
  • Ρίχνεις τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα με το νερό
  • Πρέπει να καλυφθούν που σημαίνει πως ίσως χρειαστείς να προσθέσεις ζεστό νερό
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 30-35 λεπτά και δοκιμάζεις για να δεις αν έχουν μαλακώσει τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά
  • Χτυπάς τα αβγά στο μπλέντερ ή σε ένα μπολ με τον αναδευτήρα
  • Προσθέτεις σιγά- σιγά το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις να χτυπάς καλά
  • Παίρνεις ζωμό από την κατσαρόλα που βράζουν τα γιουβαρλάκια με μια μεγάλη κουτάλα και τον προσθέτεις αργά στο αβγολέμονο συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το αβγολέμονο
  • Την ανακινείς κυκλικά ώστε να πάει παντού
  • Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα



govastileto.gr