MY KTEO

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Μ. Χατζηγιαννάκης: Τροπολογία-εξαπάτηση της Αυτοδιοίκησης περί δήθεν συμμόρφωσης της κυβέρνησης της ΝΔ με την απόφαση του ΣτΕ


Την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών και περιλαμβάνει την υποτιθέμενη συμμόρφωση της κυβέρνησης της ΝΔ με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας που έκρινε ως αντισυνταγματικές την αλλαγή στη σύσταση και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στις οικονομικές επιτροπές των ΟΤΑ, σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος για ζητήματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με πολύ μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία, επιβεβαίωσε όλα όσα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εξαρχής και επανειλημμένα τονίσει, την πρόδηλη δηλαδή και σαφή αντισυνταγματικότητα των διατάξεων των νομοθετημάτων Θεοδωρικάκου, καθώς και την αντίθεσή τους στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής Ευβοίας, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να συμμορφωθεί με την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ, επιμένει στην αντισυνταγματικότητα των διατάξεων που ψήφισε μόνη της στη Βουλή, καθώς με νομικίστικους τρόπους αφήνει σημαντικές αρμοδιότητες στις οικονομικές επιτροπές αντί να τις επαναφέρει στα δημοτικά συμβούλια.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης υποστήριξε ότι την πραγματικότητα πρόκειται για μία πονηρή τροπολογία, με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπατά την Αυτοδιοίκηση και επιχειρεί να “ξεγελάσει” την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μία φορά την πλήρη έλλειψη σεβασμού της κυβέρνησης της ΝΔ στους Θεσμούς και τη Δημοκρατία της χώρας.