MY KTEO

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Υποψήφιος δήμαρχος Σκύρου ο Κωνσταντίνος Αγγελής


Χθες το βράδυ και μέσω social media ο Κωνσταντίνος Αγγελής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Σκύρου. Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του αναφέρει "

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα των καιρών, τις αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης και το πρωτόγνωρο κύμα υποστήριξης που εισπράττω από τους συμπολίτες μας, με βαθιά επίγνωση της ευθύνης του αξιώματος που προτίθεμαι να διεκδικήσω, απευθύνομαι στην καθεμία και στον καθένα από εσάς, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, δηλώνοντας επίσημα ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΚΥΡΟΥ.

Σήμερα σ΄ ένα κόσμο που αλλάζει και το  αρχαιοελληνικό « τα πάντα ρει» (Ηράκλειτος) λαμβάνει διαστημική ταχύτητα, απαιτείται, χωρίς καμία καθυστέρηση  να λάβουμε πρωτοβουλίες χρήσιμες για το Δήμο μας.

Από την αρχαιότητα, από τον καιρό του Κλεισθένη που θεμελίωσε τον δήμο στην Αθήνα, η έννοια του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι βαθειά ριζωμένη στην ψυχή κάθε Έλληνα και συνέβαλε αποφασιστικά στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα αποτελεί βασικό θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί διασφαλίζει στους πολίτες το δικαίωμα να συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, των υποθέσεων δηλαδή που αναφέρονται στις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και την ποιότητα της ζωής τους. Με άλλα λόγια, η οργάνωση και η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνιστούν ουσιαστική εκδήλωση λαϊκής κυριαρχίας στις κρίσιμες εκφάνσεις του δημόσιου και του κοινωνικού βίου μας.

Στόχος μου είναι ο Δήμος  ΣΚΥΡΟΥ να είναι φορέας δημοκρατίας, να αναδειχθεί σε μοχλό κοινωνικών αλλαγών και να συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη του νησιού μας, εκπληρώνοντας την αποστολή του έναντι της κοινωνίας και κερδίζοντας την καταξίωση που του αξίζει στη συνείδηση των πολιτών.

Στην επικοινωνία, την ασφάλεια, την υγεία και την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου μας θα είναι το βάρος των προσπαθειών μας.

Στην προσπάθεια αυτή, που ξεκινώ συνειδητά, με ψυχή και όραμα για τον τόπο που  γεννήθηκα, μεγάλωσα, πήγα  Σχολείο, εργάστηκα  και πού ζω με την οικογένειά μου, επιθυμώ να ενεργοποιήσω όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις. Ασχέτως παρατάξεων και πεποιθήσεων.

Ο συνδυασμός μας θα πλαισιώνεται από συμπολίτες μας, με στόχο και διάθεση για σκληρή δουλειά. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε και θα αγωνιστούμε δυναμικά για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο.

Φίλες και φίλοι,

Ανήκω σε μια γενιά που έζησε όλη την ιστορική διαδρομή της  Δημοκρατικής Παράταξης. Έζησα την θυελλώδη πορεία του, την άνοδο στην εξουσία, το μεγάλο μεταρρυθμιστικό- κοινωνικό έργο στα χρόνια της ακμής αλλά και τη φθορά που οδήγησε το Κίνημα στα ‘’πέτρινα χρόνια ‘ , όταν ο λαός του γύρισε την πλάτη. Στην μακροχρόνια πολιτική μου διαδρομή είχα την τιμή να συνεργάζομαι με σπουδαίους και καταξιωμένους πολιτικούς του ευρύτερου Δημοκρατικού χώρου, σχέσεις πού διατηρώ μέχρι σήμερα.

Η δήλωση της υποψηφιότητάς μου, προέκυψε μετά από ώριμη και συγκροτημένη σκέψη βασιζόμενη στο στόχο της κοινωνικοοικονομικής επανεκκίνησης. Η οπισθοδρομική πορεία της Σκύρου  πρέπει να σταματήσει.

 Ολοένα και περισσότεροι νέοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το νησί καθώς η ανεργία αυξάνεται ενώ οι σχεδόν μηδαμινές επενδύσεις σε συνδυασμό με την απαξίωση τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και του τουριστικού προϊόντος διώχνουν το πιο παραγωγικό και δημιουργικό κομμάτι πολιτών από τον τόπο μας.

Δεν αδικώ κανέναν αλλά η σημερινή κατάσταση δεν καλλωπίζεται με καλές προθέσεις και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Διορθώνεται με στόχους, διεκδικήσεις και πολλή δουλειά.

Με σχεδιασμό, διαφάνεια και ανιδιοτέλεια έχουμε σκοπό να κάνουμε την Σκύρο πρωταγωνίστρια. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας είναι τεράστια. Λειτουργώντας ως ομάδα μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε επ’ ωφελεία όλων των δημοτών.

Θα πορευτούμε με πράξεις και όχι με λόγια. Βάζοντας ΜΠΡΟΣΤΑ το ΕΜΕΙΣ και όχι το εγώ. Όπως ακριβώς κάναμε και με την ίδρυση της Σκύρου  Ναυτιλιακής Εταιρείας.

Είμαι πεπεισμένος πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αλλάξουμε την ρότα της Σκύρου προς το καλύτερο. Μπορούμε να την κάνουμε αντάξια της ιστορίας της με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αποτύπωμα."

Μετά τιμής,

Κωνσταντίνος  Εμμανουήλ Αγγελής

Υποψήφιος Δήμαρχος  Σκύρου ».