MY KTEO

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Δημήτρης Μίγγος: «Θα απέχω από τις αντισυνταγματικές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής»


Αντισυνταγματικός, εν μέρει, κρίθηκε ο νόμος Θεοδωρικάκου με τις υπερεξουσίες στις Οικονομικές Επιτροπές στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και έφερε ένα «τσουνάμι» εξελίξεων στους δήμους όλης της χώρα. Στο Δήμο Ερέτριας ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Μίγγος ανακοίνωσε ότι και θα απέχει από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, αφού όπως ο ίδιος τονίζει είναι ενάντια στο Σύνταγμα. 

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μίγγος ανέφερε στην ανακοίνωσή του:

«Όπως φαίνεται με την απόφαση του ΣΤΕ όλα είναι στον αέρα! Έδωσε παρανόμως η κυβέρνηση στην Οικονομική Επιτροπή την δύναμη να αποφασίζει και να διατάζει για όλα χωρίς να σκεφτεί την  λαϊκή βούληση η οποία εξέλεξε Δημοτικούς Συμβούλους για να εκπροσωπήσουν τούς πολίτες με την ψήφο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρανόμως, με τεχνάσματα το υπουργείο έδωσε όλες τις δυνατότητες στην Οικονομική και Ποιότητα Ζωής κάτι πού τελικά έπεσε στο ΣΤΕ!

Και τώρα κύριοι τί; Εγώ σαν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του  Δήμου Ερέτριας που δεν υπάρχει πλειοψηφία, θα απέχω από τις αντισυνταγματικές συνεδριάσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο! Δεν θα βάλω πλάτη σε παράνομες αποφάσεις που με το έτσι θέλω  αποφασίζει η κυβέρνηση της δεξιάς!»