MY KTEO

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Εκλογές: Κριτήριο η απήχηση των μέτρων


Τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συζητήσει όλα τα σενάρια με τους συνεργάτες του προκειμένου να αποφασίσει πότε θα τον ευνοούν… τα άστρα. Σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση για τον χρόνο των εκλογών θα παίξει το κατά πόσον οι μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης έχουν φέρει αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα:

 ● Κατά πόσον απέδωσαν τα μέτρα για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

 ● Τι αποτέλεσμα έφεραν το «καλάθι του νοικοκυριού» και η έκτακτη ενίσχυση που δόθηκε τα Χριστούγεννα.

 ● Πότε θα φανούν – εάν φανούν – οι συνέπειες από το νέο μέτρο του επιδόματος για τις αγορές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (market pass).

 ● Πόσο ικανοποιημένοι θα είναι οι συνταξιούχοι από τις αυξήσεις στις συντάξεις τους.

 ● Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, όπως ισχύει ήδη για τον ιδιωτικό τομέα.

 ● Τι προσδοκίες θα δημιουργήσει η αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου.

 Εάν μάλιστα οι κάλπες στηθούν μέσα στον Μάιο, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τη Ν.Δ. καθώς από τις αρχές του μήνα ένα μεγάλο κομμάτι νέων ψηφοφόρων θα έχει μετακινηθεί στα νησιά προκειμένου να εργαστεί στον τουρισμό. Με δεδομένο ότι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ η όποια αποχή των νέων ψηφοφόρων από τις κάλπες θα ευνοήσει το κυβερνών κόμμα.