MY KTEO

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

(ΟΠΠοΔΕΔΑΧ): Για την διακοπή εργασιών του έργου αποκατάστασης της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας


 Εδώ και καιρό, όσοι και όσες (μεταξύ των οποίων και πολλά μέλη μας) περνούν από την Δημοτική Αγορά βλέπουν το εργοτάξιο «νεκρό» -καμμιά εργασία αποκατάστασης δεν γίνεται αν και εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου βεβαίωσε μέλος μας ότι οι εργασίες συνεχίζονται!

Φημολογείται ότι η διακοπή εργασιών έχει σχέση με οικονομικό πρόβλημα.

Για την περίπτωση που ισχύουν τα περί οικονομικού προβλήματος θέλουμε να θέσουμε υπόψιν της Δημοτικης Αρχής και των Χαλκιδαίων ορισμένα ζητήματα που βαρύνουν αδικαιολόγητα τον μεγάλο προϋπολογισμό του έργου και που, ίσως, είναι ώρα να επανεξετασθούν. Τα είχαμε επισημάνει και όταν συζητείτο η λύση που εγκρίθηκε αλλά, δυστυχώς, υπό τις ισχύουσες, τότε, συνθήκες πέρασαν αβασάνιστα και χωρίς να αντιληφθούν όλοι, πιθανόν ούτε καν το δημοτικό συμβούλιο, περί τίνος πρόκειται. Δύο είναι τα θέματα που εκτοξεύουν, καθ’ ημάς, τον προϋπολογισμό του έργου:

1ον Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΔΩΜΑ

Η απαίτηση αυτή των προδιαγραφών  του Δήμου, δηλαδή η απαίτηση για λειτουργία θερινού κινηματογράφου στο δώμα μιας από τις εσωτερικές πτέρυγες Κυδωνιάτη, απαιτεί τεχνικά έργα πολύ δαπανηρά για να φέρουν τα αναγκαία φορτία: νέες θεμελιώσεις, υποστυλώσεις, πλάκες, κλίμακες,. Κι όλα αυτά για τη λειτουργία του θερινού κινηματογραφού, που μπορεί πολύ άνετα να φιλοξενηθεί στους διαδρόμους της Αγοράς και στην Πλατεία.

2οΝ ΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΞΥΛΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΩΝ ΤΗΣ Α΄ΦΑΣΗΣ

Πέραν των αρχιτεκτονικών και αισθητικών προβλημάτων που προκαλεί η υιοθετηθείσα λύση με την αντικατάσταση τοίχων και στεγών της Α΄φάσης με ξυλεπενδύσεις και τα οποία δεν θα επαναλάβουμε, υπάρχει και εδώ θέμα αρχικού κόστους αλλά και προβλημάτων συντήρησης διότι τα ξύλα πρέπει να είναι αρίστης ποιότητας και να συντηρούνται τακτικά. Επειδή ήδη έχουν γκρεμιστεί τοίχοι, ίσως  η  Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μπορούσε να μελετήσει την επαναφορά των στεγών της Α΄ φάσης στην αρχική τους μορφή.

ΤΕΛΟΣ, όπως έχουμε πει συχνά στο παρελθόν, είμαστε υπέρ της γρήγορης αποκατάστασης της Αγοράς. Το επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της Ομάδας μας, προσφέροντας τη συνδρομή μας στη Δημοτική Αρχή. Για το κοινό καλό όλων μας, εξακολουθούμε να είμαστε διατεθειμένοι-ες να συνεισφέρουμε με το δυναμικό των αρχιτεκτόνων που διαθέτουμε σε ό,τι τυχόν μας ζητήσεο η σημερινή Δημοτική Αρχή στην οποία σκοπεύουμε να απευθυνθούμε άμεσα, προκειμένου να ξαναξεκινήσει το έργο κοινής ωφέλειας.