MY KTEO

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα  εορτάστηκε η δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στον ενοριακό ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου  Καράβου - Αλιβερίου όπου την κυριώνυμο ημέρα της εορτής  τελέσθηκε η

Αρχιερατική Λειτουργία προεξάρχοντος του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετά των συλλειτουργών τον Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο τους εφημέριους του ιερού ναού  Οικονόμο Ιωάννη Μιστριώτη  τον Πρωτοπρ Γεώργιο Χαρίση  και τους Διακόνους   Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.



















Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προέστη του Μεγάλου Αγιασμου των Θεοφανείων πλαισιούμενος εκ των ιερέων και των διακόνων επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουράντας οι Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαος Μπαράκος κ. Γεώργιος Κότσαρης  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αλιβερίου κ.Γεώργιος Παπαδιόχος η Δημοτικη Σύμβουλος κ. Μαρία Μπότη - Σαμαρά η  Λιμενάρχης Καράβου Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Ελένη Μπαλτά οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου  καθώς επίσης  εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος της Ομάδα Διάσωσης Ευβοίας  και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου και την συμμετοχή πολλών πιστών της ευρύτερης περιοχής που τιμησαν την εορτή.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας  αναφέρθηκε με τα θεόπνευστα και  θεολογικά μηνύματα που απορέουν  του σημαντικού νοήματος  της σημερινής εορτής με την  εξ 'αφορμής  της σχετικής φράσεως  εκ στόματος του Τιμίου Προδρόμου  ό οποιος κατά  την βάπτιση του Χριστού όπως αναφέρει ο ιερός ευαγγελιστής  " είδε  σχιζομενους τους ουρανους".

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ   ανέπτυξε το θέμα των ανοιχτών ουρανών και οριζόντων, προς τους οποίους οι απανταχού ορθόδοξοι πιστοί οφείλουν να προσβλέπουν και με την εν Χριστώ ζωή τους να ανοίγουν την είσοδο  των ανοιχτών ουρανών.

Διότι  η χαρά είναι στοιχείο και δεδομένο της ζωής όλων  των πιστών, μεταξύ των οποίων η απελπισία δεν έχει ουδεμία θέση.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι όλοι οι Ορθόδοξοι οφείλουμε να μένουμε αμετάθετοι, αμετακίνητοι και εδραίοι εις την ορθόδοξο  και αγία μας πίστη.

Εν συνεχεία προηγήθηκε η λιτανευτική πομπή απο τον ιερό ναό  στο λιμανι του Καράβου όπου τελέσθηκε απο τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ η κατάδυση του τιμίου σταυρού  τον οποίο περισυνέλεξε ο νεαρός  Νικόλαος Τσαλιαγκός απο το Μονόδρι της επαρχίας Αυλωναρίου με την συμμετοχή πολλών νέων που αψήφησαν το κρύο ώστε να εκπληρώσουν το έθιμο και λάβουν την ευλογία του τιμίου σταυρού.

Επίσης η εορτή των Θεοφανείων εορτάστηκε και στον ιερό ναό του Αγίου Γεώργιου πολιούχου της πόλεως του Αλιβερίου όπου ιερούργησε της Θείας Ευχαριστίας και του Μεγάλου Αγιασμού της εορτής ο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Τσιμόγιαννης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του ιερού ναού με την συμμετοχή πολλων πιστών που τίμησαν την εορτή.

Φωτογραφίες Κωνσταντίνος  Ρήγας.

Γεώργιος Σαλταρίκος          

Δημήτριος Πετρογιάννης.