MY KTEO

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχονται σκληρά κρύα στην Ελλάδα


Μικρή αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός έως το τέλος του Ιανουαρίου, με τα πρώτα σοβαρά κρύα να αργούν, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Χωρίς ακραία φαινόμενα θα κυλήσει ο Ιανουάριος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το ατμοσφαιρικό βουνό που σχηματίστηκε στα νότια τμήματα της Ευρώπης κινείται προς τα ανατολικά και ιδιαίτερα προς την Ιβηρική χερσόνησο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε κακοκαιρίες από τη βόρεια Ευρώπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, δεν είναι ικανό να φέρει σοβαρό κρύο. Ο καιρός όμως μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου θα είναι άστατος, με τις βροχές να εναλλάσσονται με τον ήλιο, επαναφέροντας τον υδράργυρο σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ των 13 με 16 βαθμών Κελσίων.

Τα χιόνια δεν θα κάνουν την επίσκεψη τους ούτε τον Ιανουάριο, καθώς θα χιονίζει μόνο στα βουνά.

Τα σκληρά κρύα θα έρθουν από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τον καιρό να αλλάζει από το πρώτο δεκαήμερο. Αιτία είναι και πάλι το ατμοσφαιρικό βουνό που θα κινηθεί προς τη Μ. Βρετανία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις πολικές αέριες μάζες να έρθουν προς τη νότια Ευρώπη.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή
Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Αύξηση των νεφώσεων αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση για το Σάββατο
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.




iEidiseis.gr