MY KTEO

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων στη Χαλκίδα παρουσία του Σ. Κεδίκογλου

«Ημέρα ταπεινότητας και περισυλλογής»

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, όπως επιτάσσει η ημέρα, γιορτάστηκε

και φέτος η Εορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων στη Χαλκίδα, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση.

Ο Υφυπουργός παρακολούθησε τη δοξολογία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή με κατεύθυνση τον χώρο του Δημαρχείου (Μεγάρου Κότσικα) στην  Παραλία Χαλκίδος όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων και η ρίψη του Σταυρού.

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Κεδίκογλου έστειλε μήνυμα για περισυλλογή και ταπεινότητα και ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και φωτεινή πορεία στις ζωές όλων. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Θεοφάνεια. Ημέρα ταπεινότητας και περισυλλογής μπροστά στο μήνυμα της μεγάλης εορτής της ορθοδοξίας. Ημέρα  φωτεινή, κυριολεκτικά και μεταφορικά εδώ στον τόπο μας. Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές μου, χρόνια πολλά, με υγεία και φωτεινή πορεία στη ζωή τους».