MY KTEO

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Σχόλιο Γρανέττας Τσιβίκα για τις δηλώσεις κυβερνητικού βουλευτή για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου


 Η αποθέωση της ατομικής ευθύνης στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, με ανάθεση της προπαγανδιστικής εκστρατείας πρόληψης σε επιστημονικές εταιρείες δεν αναιρεί το γεγονός πως χιλιάδες καρκινοπαθείς βρίσκονται σε δραματική κατάσταση.

 

Η χρόνια υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής που δεν πτοήθηκε ούτε στην περίοδο της πανδημίας, έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην επίτευξη της αναγκαίας θεραπευτικής τους αντιμετώπισης. Με εγκληματικές καθυστερήσεις σε εξειδικευμένες εξετάσεις, σε φαρμακευτικές εγχύσεις και χειρουργικές επεμβάσεις. Έργο της συγκεκριμένης πολιτικής είναι και οι «ανισότητες» που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των αστικών κέντρων και των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

 

Βέβαια, το χάλι της Δημόσιας Υγείας αποτελεί τον καλύτερο «ατζέντη» για να ενισχύεται η πελατεία και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, σε βάρος των ασθενών οι οποίοι  καλούνται να πληρώνουν αδρά για να καταφέρουν να επιζήσουν!

 

Η Υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και ως τέτοιο πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν με ευθύνη του κράτους. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που μας παρέχει η αλματώδης πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, το πολυάριθμο και εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό ώστε να απολαμβάνουμε υγεία υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κέρδη των λίγων.

 

Ο λαός μπορεί δυναμώνοντας τον οργανωμένο αγώνα του να παλέψει ώστε να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας και Πρόνοιας στην Εύβοια, ιδιαίτερα για ευαίσθητες ομάδες όπως οι καρκινοπαθείς και οι χρόνια πάσχοντες. Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί ο λαός να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια, να διαμορφώσει καλύτερες προϋποθέσεις απόσπασης κατακτήσεων, να ανοίξει νέες δυνατότητες στο δρόμο της ριζικής ανατροπής.