MY KTEO

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Μπορεί να γίνουν παγίδα;


Με αφορμή μια ερώτηση, η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα, απαντά και γράφει για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις…
“Πως μπορώ να διευκολύνω τον εαυτό μου να έρθει σε οργασμό με τον σύντροφό μου; Αρκετές φορές χρησιμοποιώ φαντασιώσεις που όμως δεν θέλω να μοιραστώ μαζί του…”

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μέσα από τα ερωτικά σενάρια και τις εικόνες που φτιάχνουμε στο μυαλό μας είναι ένα κομμάτι της σεξουαλικότητάς μας. Όσο νιώθουμε ότι λειτουργούν διεγερτικά, τόσο ενισχύεται η επιθυμία μας να φαντασιωθούμε και να πλέξουμε σενάρια ηδονικά.

Πολλοί είναι εκείνοι που μας ρωτούν κατά πόσο μπορούν να μοιραστούν οι φαντασιώσεις, αν μοιράζονται όλες ή κάποιες από αυτές. Σε περίπτωση λοιπόν που γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, θα πρέπει το ζευγάρι να είναι αρκετά ώριμο, να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο και να αντιληφθεί πως όλα όσα είπαν μένουν στη σφαίρα της φαντασίας και πως δεν περνούν στον πραγματικό χώρο. Και πάλι όμως εξαρτάται από το είδος της φαντασίωσης, το περιεχόμενο αλλά και τον ηθικό κώδικα του κάθε συντρόφου.

Εσείς λέτε ότι καταφέρνετε να κορυφώσετε μόνο μέσα από τις φαντασιώσεις σας. Θα ήταν χρήσιμο βέβαια να μας αναφέρατε αν υπάρχει και ο σύντροφός σας μέσα σε αυτές ή όχι. Ξέρετε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παγιδευτεί κάποιος μέσα στις φαντασιώσεις του καθώς νιώθει ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να φτάσει στην ηδονή, όπως μας αναφέρετε και εσείς, όπου όπως περιγράφετε η φαντασίωση έχει πάρει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σας, που σημαίνει με τη σειρά του πως υπάρχει μία εξάρτηση. Έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν μπορείτε να κορυφώσετε με τον σύντροφό σας; Του το έχετε πει; Του έχετε ζητήσει να παίξετε έτσι ώστε να ανακαλύψετε καινούριους δρόμους και μονοπάτια στη σεξουαλική εμπειρία ή “κρύβεστε και βολεύεστε” πίσω από τη φαντασίωση ανεξαρτήτου περιεχομένου;


ttlife.gr