MY KTEO

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Πότε χαλάει ο καιρός με χιόνια - Η κομβική μέρα


Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού σε λίγες ημέρες. Μετά από μία πολύμηνη καλοκαιρία, έρχονται βροχές και χιόνια στη χώρα μας.

Ο καιρός αλλάζει άρδην από τη νέα εβδομάδα, με χιόνια, κρύο και βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους.

Κομβική ημέρα είναι η Τρίτη 10 Ιανουαρίου, όταν και θα έρθει η επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Βροχές θα σημειωθούν στη δυτική κυρίως Ελλάδα, όπου τα φαινόμενα μπορεί να είναι κατά τόπους έντονα. Στο επίκεντρο, σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες που παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο της ΕΡΤ, είναι τα Γιάννενα, η Πάτρα, η Καλαμάτα. Καταιγίδες δε, αναμένεται να σημειωθούν και στο βόρειο Αιγαίο.

Έρχονται χιόνια
Καλά είναι τα νέα για τους λάτρεις του χιονιού, αφού τα βουνά αναμένεται να ασπρίσουν την Τρίτη, καθώς θα χιονίσει.

Όπως αναφέρει, ο κ. Αρναούτογλου χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως από τα 1.500 μέτρα και άνω, ενώ θα υπάρξουν χιονοπτώσεις και σε κομμάτια της Πελοποννήσου από τα 1.700 και άνω.

Υπάρχουν δε, ενδείξεις, πως το μεσημεράκι προς απογευματάκι της Τρίτης στην κεντρική και δυτική Μακεδονία θα χιονίσει και σε υψόμετρα από 1.000 μέτρα και κάτω.

Πάντως φαίνεται πως το κρύο και η αλλαγή καιρού θα είναι παροδική, καθώς σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου στις 12 με 13 Ιανουρίου φαίνεται πως θα «μαλακώσει» εκ νέου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη
Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τη δυτική Ελλάδα.
Νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη
Στη δυτική Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ και τοπικά μέχρι και 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση απο το μεσημέρι.


iEidiseis.gr