MY KTEO

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Διπλή παρέμβαση για ράντζα και τμήματα Επειγόντων στα νοσοκομεία – Τι θα προβλέπεται για τα Κέντρα Υγείας


Σε διπλή παρέμβαση προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τα ράντζα στα νοσοκομεία και ο συνωστισμός στα Επείγοντα του «Ευαγγελισμού» και του «Αττικόν».

Άμεσα αναμένεται σχετική υπουργική απόφαση για την αντιμετώπιση του ζητήματος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς λόγω της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων εκατοντάδες ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία κατά τις εφημερίες, ενώ η ανάπτυξη των ράντζων αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε, όταν θα εφημερεύει ο «Ευαγγελισμός», ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης πολλών ασθενών, τότε θα συνεφημερεύει και το ΝΙΜΤΣ. Έτσι, οι ασθενείς θα μεταφέρονται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ευαγγελισμού» στο ΝΙΜΤΣ, στην περίπτωση που δεν θα υπάρχουν κενές κλίνες, κυρίως στις παθολογικές κλινικές όπου εστιάζεται το πρόβλημα λόγω των ιογενών λοιμώξεων, που αυτή την εποχή είναι σε έξαρση.

Αντίστοιχη παρέμβαση θα υπάρξει και για το νοσοκομείο «Αττικόν». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το νοσοκομείο θα συνεργαστεί με ιδιωτική κλινική για τη μεταφορά ασθενών. Σημειώνεται ότι και στις δυο περιπτώσεις οι διακομιδές θα γίνονται αφού πρώτα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, όπως συνέβαινε την περίοδο της πανδημίας.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι θα εφημερεύουν τη νύχτα και Κέντρα Υγείας στο λεκανοπέδιο, με στόχο την αποσυμφόρηση των τμημάτων Επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων. Στη λίστα των εφημεριών θα αναρτηθούν οι ειδικότητες γιατρών κάθε Κέντρου Υγείας, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν πού μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους.



enikos.gr