MY KTEO

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Πρόγραμμα της Περιφέρειας για την προώθηση οίνων ΠΓΕ στον Ηνωμένο Βασίλειο


Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας "Προώθηση οίνων ΠΓΕ της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου" στο οποίο συμμετέχουν 18 παραγωγοί οίνων ΠΓΕ από την Στ. Ελλάδα και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Περιφέρεια και το ΥΠΑΑΤ.  Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι επαγγελματίες και οι καταναλωτές του Ην. Βασιλείου τα υψηλής ποιότητας κρασιά που παράγονται στην Περιφέρειά μας μέσα από μία σειρά στοχευμένων δράσεων προβολής (γευσιγνωσίες, pop-up καταστήματα, δειγματισμοί, δημιουργία video, social media, διαφημίσεις, εμπορικές εκθέσεις, επίσκεψη βρετανών ειδικών στους αμπελώνες της ΠΣτΕ κ.ά.). 

Η συνάντηση οργανώθηκε εν όψει του 2ου έτους του προγράμματος ώστε να οργανωθούν οι ανωτέρω δράσεις με τον βέλτιστο τρόπο και σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ωφελούμενων οινοπαραγωγών. Υποδειγματική ήταν η φιλοξενία της συνάντησης από τον Πρόεδρο της ΕΝΟΑΚΕ Απόστολο Μούντριχα στο Κτήμα Αβαντίς στο Μύτικα Χαλκίδας όπου συμμετείχαν οι οινοπαραγωγοί Κική Ακριώτου, Δημήτρης Λύκος, Νίκος Ζαχαρίας (Κτήμα Μουσών), Σεραφείμ Κοντογιώργος (Kainas Winery), Γιώτα Κωσταλέτου-Δημάκα (Vinifera Winery), Σπύρος Σκουμπρής και Παναγιώτης Χατζημιχάλης. Επίσης συμμετείχαν ως υπεύθυνοι του προγράμματος, η συνεργάτης του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ρούλα Κεχρή και ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη Πέτρος Γίγας.

Τέλος, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αλέξανδρος Αραμπατζής εκπρόσωπος της εταιρείας WIN που είναι ο ανάδοχος του έργου και ο Αντώνης Σιούλης της εταιρείας RECO που υλοποιεί  τις δράσεις στο Ην. Βασίλειο.