MY KTEO

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Χαλκίδα: Θερμής υποδοχής έτυχε ο Νίκος Ανδρουλάκης - Με τις σημαίες ανά χείρας και το «Καλημέρα Ήλιε» στη διαπασών (φωτο-βίντεο)

 


Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Με τις σημαίες ανά χείρας και το «Καλημέρα Ήλιε» στη διαπασών. Η προσπάθεια αναγέννησης της πάλαι ποτέ ισχυρής παράταξης και ανατροπής των συσχετισμών ξεκίνησε από την Χαλκίδα, από την Εύβοια, με την ομιλία του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, το απόγευμα του Σαββάτου στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας.

Στελέχη, μέλη και απλοί πολίτες από όλη την Εύβοια κατέκλυσαν το αμφιθέατρο και επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Νίκο Ανδρουλάκη. Μεγάλες στιγμές για τους παλιότερους που θυμήθηκαν τις παλιές καλές ημέρες, αλλά και για τους νέους που πήραν μια γεύση, έστω και μικρή, από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, τότε που το ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε.

Χαμογελαστός και ευδιάθετος κατέφθασε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου τον υποδέχθηκε ο γραμματέας της Ν.Ε. Εύβοιας Δημήτρης Παπαβασιλείου.

Δημήτρης Παπαβασιλείου: «Πάμε δυνατά να σηκώσουμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ ψηλότερα»
Ήταν εκείνος μάλιστα που άνοιξε την πολιτική εκδήλωση. Ο γραμματέας επεσήμανε ότι η παράταξη έχει αφήσει πίσω της για τα καλά τα πέτρινα χρόνια και ότι έχει ανατείλει μια νέα εποχή, με το ΠΑΣΟΚ δυνατό και ρυθμιστή των εξελίξεων. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα της Εύβοιας, ενώ  κάλεσε τους «συντρόφους» του σε συστράτευση ενόψει των εκλογών. «Πάμε δυνατά να σηκώσουμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ ψηλότερα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ έρχεται από μακριά και θα το πάμε ακόμα πιο μακριά» είπε ο Δημήτρης Παπαβασιλείου. Εν μέσω χειροκροτημάτων κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη στο βήμα λέγοντας ότι είναι αυτός που κρατά στα χέρια του το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. 

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν ξεχάσαμε ότι πήραμε μία χρεοκοπημένη Ελλάδα» 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για 45 περίπου λεπτά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κράτησε υψηλούς τόνους, ενώ συχνά οι παρευρισκόμενοι των διέκοπταν με τα χειροκροτήματά τους. «Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε αμνήμονες. Δεν ξεχάσαμε ότι πήραμε μία χρεοκοπημένη Ελλάδα από τον κ. Καραμανλή. Δεν ξεχάσαμε ότι είπαμε την αλήθεια στον λαό. Δεν ξεχάσαμε ότι Σαμαράς και Τσίπρας μαζί κορόιδεψαν τον λαό για να πάρουν την καρέκλα της εξουσίας» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Αυτή είναι η διαιρετική τομή του πολιτικού συστήματος απέναντι στο λαϊκισμό και στην εξουσιομανία της Αριστεράς και της Δεξιάς και αυτή είναι η ευκαιρία να δείξουμε έναν άλλο δρόμο πολιτικού ήθους στις επόμενες εκλογές» επεσήμανε για να υπογραμμίσει ότι: «Ή θα διατηρηθούν οι συσχετισμοί που βυθίζουν στην απόγνωση τις δημιουργικότερες δυνάμεις της κοινωνίας μας ή θα τους αλλάξουμε λυτρώνοντας την μεσαία τάξη και την νέα γενιά από τον συμβιβασμό με την μετριοκρατία και την παρακμή».

Τι είπε για την Εύβοια
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ξέχασε και την Εύβοια. Χωρίς βέβαια να αναφερθεί με λεπτομέρειες στον σχεδιασμό του κόμματος για τον Νομό, έδωσε μια γεύση προς τα που προσανατολίζεται. 

Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021 επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία και τόνισε: «Μετά από αυτή τη φυσική καταστροφή έπρεπε να υπάρχει ένα ειδικό σχέδιο. Ένα σχέδιο που θα μιλά για την γεωμορφία της Εύβοιας. Που θα μιλά για ένα σύγχρονο διαμήκη άξονα που θα διατρέχει όλο το νησί, από την Κάρυστο έως την Ιστιαία. Ως ένα αντίδωρο του κεντρικού κράτους προς τις αβλεψίες που είχε για αυτή την τεράστια φυσική καταστροφή. Που αν δεν υπήρχε η συνδρομή των ευρωπαϊκών δυνάμεων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας στην Εύβοια ενός δικτύου θαλάσσιων μεταφορών, τόσο σε διαπεριφερειακή κατεύθυνση προς το Αιγαίο, αλλά και στην Νότια Εύβοια. Όσο και σε ενδοπεριφερειακή κατεύθυνση στη Βόρεια Εύβοια». Ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι οι γέφυρες του Λήλαντα παραμένουν πεσμένες λέγοντας: «Εδώ και δυο χρόνια παραμένουν ανεκπλήρωτες οι υποσχέσεις για την αντιπλημμυρική προστασία. Η μελέτη παραμένει ανολοκλήρωτη. Κάθε φορά μια αντιπλημμυρική προστασία παραπέμπεται στις καλένδες για να επιστρέψει ως εξαγγελία μετά από κάθε θεομηνία».

Για την υπόθεση Καϊλη: «Υπό τη δική μου ηγεσία δεν θα υπάρχει καμία ανοχή»
Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την υπόθεση Καϊλή. «Δεν μπορώ να καταλάβω πως όταν κάτι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, ένα θέμα διαφθοράς, που είχαμε αυτόματη αντίδραση μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, κάποιοι πολιτικοί μας αντίπαλοι και πολιτικά συμφέροντα θέλουν να του αποδώσουν την έννοια της συλλογικής ευθύνης. Κι όταν έχουμε τους Πάτσηδες και όλα τα υπόλοιπα «ταλέντα» της Νέας Δημοκρατίας να είναι ατομικό πρόβλημα» είπε και ξεκαθάρισε ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν άνθρωποι καθαροί, έντιμοι, έτοιμοι να αγωνιστούν για το καλό της πατρίδας και του λαού. Υπάρχουν όμως κι άλλοι. «Το θέμα είναι για κάθε ηγεσία αν ανέχεται τους δεύτερους εις βάρος των πρώτων. Και υπό τη δική μου ηγεσία δεν θα υπάρχει καμία ανοχή» είπε με νόημα.


































































Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε για την Εύβοια και την υπόθεση Καϊλη: