MY KTEO

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους συμβασιούχους του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης – Αγίας Άννας


Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των επτά (7) συναδέλφων εργαζόμενων στην καθαριότητα στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας που παλεύουν για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, εκτελούν την επικίνδυνη, απαραίτητη και δύσκολη δουλειά στην καθαριότητα ανελλιπώς από το 2016 που ξεκίνησαν οι συμβάσεις τους. Έχουν ανταποκριθεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες, κάτω από πολύ αντίξοα καιρικά φαινόμενα (χιονιάδες, πλημμύρες) αλλά και στις καταστροφικές πυρκαγιές το 2021.

Ιδιαίτερα σήμερα, που οι συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς είναι μεγάλες και ο κόσμος παλεύει για να μείνει στον τόπο του με αξιοπρέπεια, πρέπει να παρθεί κάθε απαραίτητο μέτρο για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να μονιμοποιηθούν.

Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν όσες πολιτικές δυνάμεις είπαν «όχι» στην τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου και Έργου σε Αορίστου Χρόνου.

Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα τους στον αγώνα, θα διεκδικήσουμε από κοινού, όπως και με όλους τους άλλους εργαζόμενους του νομού μας, πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις, απαιτώντας:

           να καταργηθούν εδώ και τώρα οι ελαστικές μορφές εργασίας

           να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Αντώνης ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ                                        Δημήτρης ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ