250 γρ. ρύζι
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος1/4 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
1/2 φλ. σταφίδες
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος1/4 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
1/2 φλ. σταφίδες
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα σοτάρεις τα καρύδια για 3 λεπτά
- Προσθέτεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά
- Ρίχνεις το ρύζι ανακατεύεις καλά και προσθέτεις 750 ml ζεστό νερό
- Το αφήνεις να βράσεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις 5 περίπου λεπτά ακόμη
- Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά σκεπάζεις με το καπάκι και την αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρεις.
tlife.gr