MY KTEO

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Παγώνη: «Γενάρη - Φλεβάρη η κορύφωση της γρίπης»


Λαίλαπα ιώσεων ταλαιπωρεί την Ευρώπη, ενώ και στη χώρα μας καταγράφεται σημαντική αύξηση της γρίπης και των εποχικών λοιμώξεων, κυρίως στα παιδιά - Τι αναφέρει στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για την κορύφωση της εποχιακής αυτής νόσου 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες της γρίπης και μόνος σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός.

Τα πρώτα κρούσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη από το Νοέμβρη, ενώ το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι και τον επόμενο μήνα, καθώς αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, όπως δήλωσε η κα. Παγώνη. Σύμφωνα με την ίδια καλό θα είναι ακόμα και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να το κάνουν - ειδικά οι άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα - ώστε αν νοσήσουν να το περάσουν με ήπια συμπτωματολογία.

«Επίσης λόγω της κατάστασης το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να γίνει προσοχή. Τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν σίγουρα αλλά αν οι γονείς βλέπουν ότι ένα παιδί παρουσιάζει συμπτώματα θα πρέπει να τα κρατούν στο σπίτι ενώ επίσης θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους μαθητές πως να προφυλάσσονται», συμπληρώνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Μαγιορκίνης: Τι είπε για τις μάσκες στα σχολεία
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, πάντως, στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε να επιστρέψουν οι μάσκες στα σχολεία, είπε πως αυτή τη στιγμή «δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο». «Η επιστροφή των οριζόντιων μέτρων είναι επακόλουθο της πίεσης στο σύστημα υγείας. Υπάρχει σύσταση την χρήση της μάσκας, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης. Δεν διαφαίνεται η επιβολή μέτρων μέχρι στιγμής. Είμαστε μακριά από αυτό. Δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, ούτε προβλέπεται».

Ανέφερε μάλιστα ότι η γρίπη είναι σε έξαρση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «βιώνουμε αυτή τη στιγμή την έξαρση της γρίπης. Σύμφωνα με τα δικά μου μοντέλα, δεν θα υπάρξει μετέπειτα περαιτέρω κορύφωση».

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά»
Μιλώντας για το θέμα στο Newsbomb.gr ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης ανέφερε: «Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων».

Και προσθέτει: «Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».


Newsbomb.gr