MY KTEO

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Επιχειρηματίας ασέλγησε σε ανήλικη που πήγε να κάνει την πρακτική της

 


Σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έναν επιχειρηματία για τις πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με θύμα πρόσωπο που εξαρτάται εργασιακά από τον δράστη.

 

Συγκεκριμένα, οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2017 όταν μια 16χρονη τότε μαθήτρια πήγε να κάνει την πρακτική της άσκηση σε κατάστημα που διατηρούσε ο κατηγορούμενος.

 

Όπως τόνισε στην αρχή της κατάθεσης της η ενήλικη σήμερα κοπέλα, μετά από λίγο καιρό που ξεκίνησε να εργάζεται στο κατάστημα, ο κατηγορούμενος άρχισε να της κάνει προσωπικές ερωτήσεις και να την προσεγγίζει ερωτικά.

 

Στη συνέχεια προέβη στις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε και οι οποίες κράτησαν σχεδόν ένα χρόνο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της larissanet, στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη και ότι είχαν αναπτύξει κανονικά σχέση.

 

Το δικαστήριο τελικά μετά από μια «μαραθώνια» δίκη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης αποφάσισε με πλειοψηφία 6-1  την ενοχή του κατηγορουμένου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών αναγνωρίζοντας κατά πλειοψηφία 5-2 το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

 

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα ο πρωτόδικα καταδικασμένος άντρας να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

 

Να σημειωθεί ότι το πρωί, κατά τη διάρκεια κατάθεσης της κοπέλας το δικαστήριο αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών.