MY KTEO

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

«Φουλ» για εκλογές τον Απρίλιο - Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη συνέντευξη της Δευτέρας


Ο Κ.Μητσοτάκης ξεκινά θεματικές συνεντεύξεις οι οποίες θα συνδυάζονται με τις περιοδείες του. Πρώτη αυτή της Δευτέρας.
    
Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου

Την πρώτη αμιγώς προεκλογική συνέντευξη, θα δώσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, αν και εξακολουθεί να μην αποκαλύπτει τον ακριβή χρόνο των εκλογών, έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς τις εμφανίσεις που περιλαμβάνονται στον προεκλογικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Ένας σχεδιασμός που προβλέπει παροχές από τη μία και προσπάθεια απόσυρσης από το «κάδρο» του σκανδάλου των υποκλοπών και των άλλων υποθέσεων, όπως αυτή με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Ανδρέα Πάτση, του οποίου την ασυλία ήρε χθες η βουλή, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ για να μη δοθεί το μήνυμα του «κουκουλώματος».

«Το σήμα που μας έχει δώσει είναι να είμαστε έτοιμοι για τις πρώτες εκλογές τον Απρίλιο, ανεξαρτήτως των τελικών του αποφάσεων» σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, τα οποία, πάντως, παραδέχονται ότι τα πάντα κινούνται ήδη σε απόλυτα προεκλογικούς ρυθμούς και στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς. Δεν κρύβουν, μάλιστα, την αγωνία τους για το πότε θα στηθούν οι κάλπες, φοβούμενοι ότι ενδεχόμενη επιλογή εξάντλησης κάθε περιθωρίου, θα δοκιμάσει τις αντοχές του κομματικού αλλά και του κρατικού μηχανισμού που είναι θέμα χρόνου να εμφανίσει σημάδια παράλυσης.

Η πρώτη θεματική συνέντευξη Μητσοτάκη
H συνέντευξη της Δευτέρας, η οποία θα είναι θεματική και θα αφορά την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας, θα είναι η πρώτη σειράς παρουσιών του πρωθυπουργού στα ΜΜΕ, οι οποίες θα συνδυάζονται με τις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη ανά την επικράτεια.

Για παράδειγμα, η επόμενη συνέντευξη προγραμματίζεται για την Κρήτη, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες για κοινωνικά ζητήματα, θέματα ασφάλειας, ζητήματα που αφορούν τους νέους, την τρίτη ηλικία, τις γυναίκες κα.

Παρ ότι χθες υπήρξε έντονη φημολογία ότι έρχονται ανακοινώσεις νέων μέτρων στήριξης, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει τη Δευτέρα σε κάποια εξαγγελία, πέραν της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου και το Market Pass που ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου.

Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι στην αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες, προγραμματίζεται να δοθούν μια σειρά από πρόσθετες παροχές προς τους ευάλωτους πολίτες. Και ήδη, αναζητείται το μέτρο ή τα μέτρα που θα εξαγγελθούν λίγο πριν τις κάλπες.

Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Γ. Οικονόμου, επιχείρησε χθες να ξορκίσει ότι πρόκειται για προεκλογικές εξαγγελίες, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν συνδέονται με τις εκλογές, που αναμένονται Απρίλιο ή Μάιο.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, στα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου, θα έχουν υλοποιηθεί όλες οι μέχρι σήμερα εξαγγελίες της κυβέρνησης, οπότε ο «διάδρομος είναι πλέον καθαρός» για την προσφυγή στις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής.



iEidiseis.gr