MY KTEO

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Σπύρος Πνευματικός: Να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά εργαλεία για την υλοποίηση βασικών υποδομών


Τη δρομολόγηση έργων και τη δυνατότητα ένταξης των προτάσεων που έχουν υποβάλει οι ΟΤΑ και τα οποία θα υλοποιηθούν μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο πλαίσιο του  Αναπτυξιακού Προγράμματος Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023.

Όπως επισημάνθηκε στόχος είναι όχι μόνο η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, αλλά και η δημιουργία υποδομών, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας, της ασφάλειας των πολιτών και κατ’ επέκταση στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό επενδυτικό  έργο της κατασκευής του νέου Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, το οποίο με μεθοδικότητα δρομολογεί η Κυβέρνηση, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των Φυλακών Χαλκίδας.

Ζητούμενο είναι να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης για να μπορέσουν να προσφέρουν στους πολίτες έργα, τα οποία είναι σημαντικά για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε όλους τους τομείς.